Exceptia de neconstitutionalitate pentru alegerea primarilor in doua tururi a ajuns la CCR

Exceptia de neconstitutionalitate privind organzarea alegerii primarilor in doua tururi de scrutin a ajuns, marti, pe masa magistratilor de la Curtea Constitutionala (CCR). Exceptia urmeaza sa fie programata in sedinta publica – foarte posibil saptamana viitoare dupa sosirea punctelor de vedere de la Parlament si Guvern.

Judecatoarea Luminita Calciu, de la Tribunalul Bucuresti, a decis sambata, la ora 11,20, sa trimita la Curtea Constitutionala (CCR) o exceptie de neconstitutionalitate ridicata de candidatul independent A.A.L. la functia de primar general al Capitalei.

CITESTE SI: PNL VA FACE RECURS LA ICCJ PRIVIND ALEGEREA PRIMARILOR DUPA CE CAB REFUZA TRANSMITEREA CATRE CCR A SESIZARII DE NECONSTITUTIONALITATE

In demonstrarea argumentatiei sale, candidatul independent, de profesie jurnalist,  a vorbit despre manipularea legislatiei electorale in favoarea partidelor aflate la putere, in sensul ca partidele care au votat cu majoritate covarsitoare aceasta lege au si cei mai multi primari in functie, iar un singur tur de scrutin favorizeaza net primarii in functie fata de ceilalti candidati.

Sursa foto: realitatea