Exchange-ul care a rămas fără 180 de milioane de dolari! Portofelele unde trebuiau să fie banii au fost găsite goale

Portofelele electronice off-line (cold wallet), în care se presupunea că ar fi banii utilizatorilor unui exchange de criptomonede al cărui fondator a murit fără a dezvălui parolele, au fost găsite goale. După moartea fondatorului, exchange-ul crypto canadian Quadriga datorează utilizatorilor săi circa 180 de milioane de dolari și nu poate accesa majoritatea fondurilor.

Descoperirea a fost făcută de o firmă numită de autorități să supravegheze Quadriga după moartea lui Gerald Cotten, scrie BBC. Specialiștii se așteptau să găsească portofelele pline cu banii a 115.000 de clienți ai exchange-ului de monede digitale. Gerald Cotten, care a decedat în India în luna decembrie a anului trecut, era responsabil pentru manipularea fondurilor și a monedelor care treceau prin platfoma online.

Parola pentru a debloca portofelele electronice era pe laptopul lui Cotten, dar acesta a murit fără a lăsa nimănui posibilitatea de acces pentru a debloca dispozitivul. Cea mai mare parte a banilor pe care clienții i-au depus pe platforma exchange-ului erau păstrați în portofele electronice offline pentru a preveni hacking-ul sau furtul acestora, potrivit reprezentanților Quadriga.

Potrivit investigației realizate de Ernst & Young (E&Y), specialiștii au obținut accesul la laptopul fondatorului, dar portofelele digitale au fost golite cu câteva luni înainte de moartea fondatorului. Anchetatorii de la E&Y au declarat că nu știu ce s-a întâmplat cu sumele de bani pe care se așteptau să le găsească în portofelele electronice.

Compania susține că a găsit dovezi care arată că Gerald Cotten avea 14 alte conturi de utilizator “create în afara procesului obișnuit” care ar fi putut fi utilizate pentru tranzacționarea pe exchange-ul Quadriga. E&Y încearcă acum să adune informații despre tranzacțiile efectuate prin intermediul acestor conturi, pentru a vedea dacă poate detecta câți bani au trecut prin ele. O recompensă de 100.000 de dolari a fost oferită pentru orice fel de informații care ar putea duce la descoperirea locului în care au dispărut banii exchange-ului.