Excluderi din PNL: Vlad Moisescu si alti 11 liberali au fost exclusi din partid

Presedintele interimar al PNL Sector 1, Daniel Chitoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca au fost excluse 12 persoane din partid, printre care si Vlad Moisescu, pentru faptul ca au “aderat la alte partide politice sau doctrine politice”.

Chitoiu a declarat ca in cadrul sedintei Biroului Politic al PNL Sector 1 a fost decisa excluderea a 12 persoane, printre care si Vlad Moisescu. Potrivit unor surse liberale, printre cei exclusi in sedinta de miercuri seara se afla apropiati ai lui Andrei Chiliman, din Primaria Sector 1, printre care Ioana Costescu si Bogdan Pitigoi.

Liderul interimar al PNL Sector 1 a precizat ca motivul excluderii lui Moisescu este legat de “aderarea la alte partide politice sau doctrine politice”.

Potrivit Evz.ro, pe lista excluderilor urmeaza primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, si Diana Tusa. Deputatului Diana Tusa i se reproseaza criticile aduse ministrilor liberali.

In cazul lui Chiliman, acestuia i se imputa atat criticile la adresa felului in care Crin Antonescu conduce partidul, cat si faptul ca se afla printre fondatorii platformei Inițiativa Romania Liberala, pe care acesta si apropiații sai au inființat-o in scopul unificarii dreptei.

Platforma politico-civica Initiativa Romania Liberala ii are printre membrii fondatori pe Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tusa, Dan Cristian Popescu, Iulian Craciun.

Chiliman declara, luni, pentru MEDIAFAX, ca a avut loc o prima discutie intre IRL, PNtCD si FC pentru “unificarea dreptei”, fiind vorba de un “parteneriat pe termen lung” care sa treaca peste “interese si orgolii personale”. Edilul a precizat ca la reuniune au mai luat parte Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Vlad Moisescu.