Alina Gorghiu, pentru Mondo News: ACL va depune un proiect de lege privind introducerea votului prin corespondenta

Alianta Crestin Liberala (ACL) va depune un proiect de lege privind introducerea votului prin corespondenta. Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, pentru Mondo News, ca initiativa legislativa reprezinta una dintre prioritatile ACL si urmeaza a fi depusa in aceasta sesiune parlamentara.

“In acest moment, suntem mult mai preocupati de prioritatile legislative ale Aliantei Crestin-Liberale. Stiti bine ca, la momentul discutarii revizuirii Constitutiei, am depus amendamente prin care in Legea fundamentala sa se introduca mentionarea posibilitatii de exercitare a dreptului de vot inclusiv prin mijloace electronice si de comunicare la distanta, insa PSD s-a opus acestui amendament. In aceasta sesiune parlamentara, una dintre prioritatile ACL este depunerea unei initiative legislative privind introducerea votului prin corespondenta”, a spus Alina Gorghiu, pentru Mondo News.

Mondo News iti recomanda si: EXCLUSIV. ALINA GORGHIU, despre votul obligatoriu: E culmea tupeului! Parlamentarii PNL nu vor sustine o astfel de propunere

Purtatorul de cuvant al PNL a explicat ca proiectul de lege privind votul prin corespondenta va asigura secretul votului, dar si transparenta intregului proces electoral.

“Proiectul nostru asigura secretul votului, dar si transparenta intregului proces, deoarece pune in prim-planul intregii proceduri o institutie independental intregii proceduri o institutie independenta, Autoritatea Electorala Permanenta”, a mai precizat Gorghiu.

“Asadar, atentia noastra este indreptata spre acest proiect si spre generarea unei dezbateri reale, care sa treaca dincolo de tema falsa a fraudei electorale, folosita de cele mai multe ori drept pretext pentru amanarea unei discutii pe fond”, a adaugat liberala.

Amintim ca Alina Gorghiu a criticat, intr-o interventie la solicitarea Mondo News, intentia unor deputati PSD de a adopta o lege care sa-i oblige pe romani sa se prezinte la vot. Mai mult, daca actul legislativ va fi aprobat in actuala forma, romanii care nu se vor prezenta la vot vor fi pasibili sa fie amendati.

Vezi aici pozitia Alinei Gorghiu fata de proiectul PSD privind votul obligatoriu