EXCLUSIV. ALINA GORGHIU, despre votul obligatoriu: E culmea tupeului! Parlamentarii PNL nu vor sustine propunerea

COPRESEDINTE PNL, ALINA GORGHIU, DAN SOVA, ANIMAL SACRU, PSD, SENATOR, PROTEJAT, FERVOARE, MOTIV, PARLAMENT, IMAGINE, SUFERIT

Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a comentat luni, pentru Mondo News, initiativa legislativa a social-democratilor privind introducerea votului obligatoriu.

Alina Gorghiu a subliniat ca PNL a atras atentia asupra acestui proiect controversat inca din luna iunie si a adaugat ca parlamentarii PSD au mai gasit o metoda prin care sa ia bani din buzunarul oamenilor, respectiv amenzile care ar fi aplicate romanilor care nu vin la vot.

”Am atras atentia inca din iunie asupra acestei initative legislative controversate a deputatului PSD Ioan Munteanu, in contextul in care la revizuirea Constitutiei, PSD nu a vrut sa auda nici de votul prin corespondenta, nici de scaderea varstei legale de vot. Iata o dovada despre cum intelege PSD sa faca legi in interesul oamenilor. Nu este suficient ca avem o economie adusa in recesiune de premierul incompetent Victor Ponta, acum parlamentarii PSD au mai gasit o metoda prin care sa ia bani din buzunarul oamenilor: vor sa-i amendeze pe cei care nu vin la vot. Este culmea tupeului la PSD”, a declarat Alina Gorghiu, pentru Mondo News.

Citeste si: Legea privind votul obligatoriu, analizata in actuala sesiune parlamentara. Proiectul prevede amenda pentru romanii care nu se prezinta la vot

Purtatorul de cuvant al liberalilor a mai precizat ca parlamentarii PNL nu vor sustine o astfel de propunere legislativa.

“Dupa ce ca nu le ofera oamenilor decat scandal si ii indeparteaza de politica, ii si pun sa dea bani daca nu mai vor sa vina la vot. In mod cert, parlamentarii PNL nu vor sustine o astfel de propunere legislativa”, a explicat Alina Gorghiu, pentru Mondo News.

Potrivit initiativei parlamentarului PSD Ioan Munteanu, votul ar urma sa devina obligatoriu, iar cei care nu vor participa la scrutinuri vor fi amendati. Potrivit acestuia, pe buletinele de vot ar putea fi introdus si un patrulater gol in care cei nemultumiti de toti candidatii sa poata puna stampila, iar votul sa nu mai fie anulat.

Citeste si: Ioan Munteanu, despre LEGEA privind VOTUL OBLIGATORIU: Si Victor Ponta sustinea o astfel de initiativa

Munteanu a adaugat ca ia in considerare repetarea alegerilor in cazul in care procentul celor care stampileaza patrulaterul gol depaseste 50 la suta plus unu dintre voturile valabil exprimate. “Trebuie insa sa tinem cont ca, intr-o astfel de situatie, vor ramane in mandat tot alesii vechi, care pot fi mai rai decat cei aflati in noul mandat”, a precizat deputatul PSD.

Initiativa legislativa privind votul obligatoriu a fost depusa la birourile Camerei Deputatilor si Senatului inca din luna iunie si va intra in curand in dezbaterea comisiilor de specialitate.