EXCLUSIV. Codrin Scutaru: Partidul Conservator lupta pentru un scor de 5-6% la alegerile europarlamentare

Secretarul de stat PC, Codrin Scutaru, a declarat pentru Mondo News ca Partidul Conservator lupta pentru un scor de 5-6% la alegerile europarlamentare din primavara. Codrin Scutaru crede ca PC poate obtine acest rezultat, deoarece vine la alegeri cu masuri concrete, promovate si adoptate in sprijinul familiei, a IMM-urilor si agriculturii.

In plus, secretarul de stat spune ca asul din maneca il reprezinta calitatea candidatilor PC la aceste alegeri, al caror nume nu le-a dezvaluit deocamdata.

Secretarul de stat PC pentru familie si asistenta sociala, Codrin Scutaru, a declarat ca echipa guvernamentala a PC este preocupata constant de indeplinirea programulului de guvernare.

“Pana in acest moment, as aminti cateva realizari mari, adoptate de Guvern, la propunerea PC. De 7 ani de zile ne-am dorit ca painea si alimentele de baza sa fie mai ieftine. Primul pas a fost facut, am reusit scaderea TVA-ului la paine la 9%, un deziderat urmarit de 7 ani de catre Partidul Conservator”, a spus Codrin Scutaru.

“Vorbim apoi de incurajarea intreprinzatorilor, celor care vor sa creeze locuri de munca, prin adoptarea directivei europene pentru IMM-uri Small Business Act” a adaugat Scutaru.

El a amintit si de “preocuparea de peste 10 ani a partidului pentru ajutarea celor mai saraci dintre romani, reusind in 2013 asta prin cresterea venitului minim garantat, a alocatiei pentru sustinerea familiei si introducerea ajutoarelor pentru incalzire, inclusiv a ajutoarelor pentru incalzirea cu energie electrica, un obiectiv urmarit din 2006 de conservatori”.

Codrin Scutaru afirma ca membrii PC se simt acum motivati sa arate “cine sunt conservatorii”. “Ce apreciez in mod deosebit este calitatea umana a membrilor nostri. Sunt oameni care muncesc din greu ca antreprenori sau salariati in corporatii si administratie, bugetari calificati, tineri, pensionari activi si, in general, oameni de bun simt”, a declarat Scutaru, care a precizat ca, potrivit sondajelor nationale, 40% dintre romani se declara de centru.

“Doctrina si mai ales faptele noastre chiar acolo ne situeaza, catre centrul social-liberal. Din toate acestea, vad doar premise pozitive pentru alegerile de anul viitor”, a conchis conservatorul Codrin Scutaru.