EXCLUSIV. Cornel Pieptea: PNL Bucuresti a propus numirea mea ca viceprimar, Consiliul General va decide maine

Cornel Pieptea a confirmat, in exclusivitate pentru Mondo News, nominalizarea facuta de organizatia PNL Bucuresti de numire a sa in functia de viceprimar al Capitalei, dupa ce, marti, Consiliul de Coordonare i-a retras sprijinul politic lui Marcel Nicolaescu, actualul viceprimar.

Pieptea a explicat ca propunerile de revocare din functie a actualului viceprimar Marcel Nicolaescu si de numire a unui nou viceprimar al Capitalei vor fi discutate, joi, in cadrul Consiliului General al Primariei Bucuresti.

“La acest moment exista o propunere a organizatiei PNL Bucuresti, maine in cadrul Consiliului General urmeaza sa se voteze revocarea actualului viceprimar si numirea unui nou viceprimar”, a precizat Pieptea.

Cornel Pieptea a tinut sa puncteze ca viitorul viceprimar trebuie sa fie mult mai activ si sa comunice mai bine cu cetatenii Capitalei. In situatia in care va prelua functia de viceprimar, Pieptea si-a exprimat speranta ca va avea o colaborare buna cu primarul general, Sorin Oprescu, astfel incat sa-si poata indeplini cat mai repede obiectivele asumate.

Afla aici detalii despre decizia de numire a lui Cornel Pieptea in functia de viceprimar

“Nu au existat reprosuri majore asupra activitatii, insa dorim ca viitorul viceprimar sa fie mult mai activ si sa comunice mult mai bine cu cetatenii. Voi avea o discutie cu primarul general Sorin Oprescu pentru a vedea care sunt atributiile pe care dansul mi le va delega, in masura in care imi va delega aceste atributii. Sper sa avem o colaborare buna”, a mai spus liberalul. 

Intrebat care sunt prioritatile pe care le va avea in vedere din calitatea de viceprimar al Capitalei, Cornel Pieptea a punctat realizarea sistemului integrat de termoficare, cresterea ritmului de strangere a cainilor maidanezi de pe strazi, dar si infrastructura rutiera si cea educationala.

“Voi avea in vedere realizarea sistemului integrat de termoficare si unirea cu RADET-ul, gestionarea cainilor fara stapan, unde este nevoie de o crestere a ritmului actual de strangere de pe strazi, va trebui sa crestem numarul de caini din adaposturi. Infrastructura rutiera este de asemenea un punct important. Sunt foarte multe obiective, unul foarte important este si imbunatatirea infrastructurii educationale, prin derularea unui program de construire a centrelor after-school”, a explicat Cornel Pieptea, pentru Mondo News.

Pe blogul sau personal, Cornel Pieptea a postat un material in care mentioneaza ca este pregatit sa-si asume o noua responsabilitate, aceea de viceprimar al Capitalei si expune parcursul sau profesional in administratia publica. Va prezentam materialul mai jos.

“De peste 10 ani, mai precis din 2004, mi-am inceput cariera in administratia publica sub culorile politice ale singurului partid istoric de dreapta din Romania, Partidul National Liberal. Cariera in administratie a debutat cu un mandat de consilier in cadrul Consiliului Local Sector 6. In perioada 2008-2012 am fost ales deputat in Parlamentul Romaniei, iar in 2012 am devenit consilier in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Experienta in administratia publica si in lucrul cu cetatenii a fost completata prin pozitiile de conducere ocupate in Administratia Domeniului Public sector 6 si Autoritatea Rutiera Romana – Agentia Bucuresti. Activitatea in Comisia pentru Administratie Publica din Camera Deputatilor si din pozitia de lider al grupului de consilieri PNL din Consiliul General al Municipiului Bucuresti mi-a demonstrat ca avem multe de facut pentru corectarea greselilor prezentului.

In cele peste cateva sute de audiente cu cetatenii si societatea civila mi-am consolidat un crez fundamental: managementul public trebuie sa ajunga sa respecte aceleasi principii ca ale managementului privat. Diferenta majora consta in faptul ca managementul public nu isi propune sa isi maximizeze profitul, ci sa maximizeze satisfactia beneficiarilor politicilor publice, aplicand criterii precum rationalitatatea si eficienta alocarii de resurse, transparenta actului decizional si eliminarea ingerintelor politice asupra mecanismelor pietei libere.

In acest moment sunt pregatit sa imi asum o noua responsabilitate: pozitia de viceprimar al Capitalei. Este momentul sa trec de cealalta parte a baricadei: din legislativul local, Consiliul General al Muncipiului Bucuresti, in executiv, aparatul Primariei Generale.

Cred ca este este nevoie de un suflu nou in executivul Capitalei, de o pozitie mai ferma pentru indeplinirea obiectivelor, de o reasezare a unora dintre prioritati si de o corelare eficienta intre viziunea pe termen lung si posibilitatile municipalitatii.

Din aceasta noua pozitie vreau sa reafirm suportul meu pentru un dialog sincer si onest cu orice categorie de beneficiari ai politicilor publice locale. Profesionalizarea si eficientizarea structurilor administrative, alaturi de un respect, care nu este negociabil, fata de litera si spiritul legii, sunt cheile pentru o buna guvernare, pentru o guvernare in folosul bucurestenilor”.