EXCLUSIV.“DIZIDENTII” din PNL au actionat premeditat. FOTO DOCUMENT

O serie de parlamentari din cadrul Partidului National Liberal si-au anuntat, in ultimele zile, demisia din randul liberalilor si inscrierea in ONG-ul Asociatia Idei Libere a lui Calin Popescu Tariceanu. Pana acum nimic spectaculos sau nemaintalnit pe scena politica romaneasca, insa modul in care se petrece aceasta migratie este unul care denota calitatea si moralitatea celor mai proaspeti traseisti din clasa politica autohtona, dar si faptul ca toata aceasta tranzitie a fost una premeditata si nu una de moment.

Imediat dupa Congresul Extraordinar al Partidului National Liberal (PNL) au inceput sa iasa la iveala cu o serie de declaratii care mai de care mai belicoase, asa-zisii dizidenti liberali care nu se mai regasesc in PNL si care simt nevoia de “oxigen pur” emanat de ONG-ul, posibil viitor partid, al lui Calin Popescu Tariceanu.

Printre  cei mai vehementi se numara fostii ministrii Daniel Chitoiu, Andrei Gerea si Daniel Barbu, fiecare dintre ei deplangand situatia fara iesire in care a ajuns PNL, dar si atmosfera insuportabila si deciziile gresite luate in Congresul Extraordinar al PNL de vineri si sambata, toate acestea facandu-i sa schimbe taberele.

Declaratiile lor sunt izbitor de asemanatoare si au un numitor comun. Practic ei s-au decis sa plece din PNL ca urmare a deciziilor si hotararilor luate la Congresul Extraordinar. Nimic mai neadevarat. Cei trei ciraci folositi de Calin Popescu Tariceanu pe post de varf de lance datorita expunerii, impreuna cu altii erau demult hotarati sa tradeze sau sa dezerteze din PNL si acest lucru se poate vedea si in sinteza sedintei ONG-ului  Asociatia Idei Libere care a avut loc in data de 23 iunie cu cateva zile bune inaintea Congresului Extraordinar al PNL.

Printre acei altii de care amintim se regaseseste si Anca Mireanu, “responsabilul de comunicare”, sau mai degraba o portavoce cu sufleor si directie, adica oamenii vor respecta cu strictete ceea ce vor primi pe mail, iar gandurile le vor fi redactate de mai marele “responsabilului cu comunicarea”.  

In schimb exista o categorie de si altii de care nimeni nu a auzit niciodata nimic si probabil asa va fi si in continuare. Mirel Talos, Viorel Palasca, Nicu Marcu, Nae Alexandri, Ion Cupa sau Viorel Teodorescu. “Pierderi grele” pentru PNL sau mai degraba eliberare de balast?

Un document pe care MONDO NEWS il prezinta in exclusivitate si in care regaseste si o lista plina cu numele majoritatii tradatorilor ofuscati care deja stiau si ce functii o sa ocupe in diferite comisii ale ONG-ului, dar si cum si cine va reprezenta asociatia in Parlament (de exemplu: Gratiela Gavrilescu, lider de grup la Camera Deputatilor) inainte de Congresul Extraordinar al PNL care, chipurile, i-a determinat sa faca acest pas.

Interesant este si faptul ca democratia atat de des perorata, cu multa emfaza, de Calin Popescu Tariceanu in ultimele luni se reduce la un numar de hotarari luate “de unul singur”.  La o atenta citire a sintezei veti sesiza ca presedintele Senatului va hotari de la sigla si nume pana la cine si cum va fi in comisii!

In plus,  va prezentam o declaratie a domnului Tariceanu care suna cam asa: “Veti avea un Congres la care nu veti dezbate nicio idee, niciun proiect. Dar veti avea «alegeri». Acesta nu este un congres al unui partid democratic, liberal, un congres ce ar trebui sa fie caracterizat prin dezbateri vii si libere, ci mai degraba o caricatura”, sustine el. O declaratie eronata si lipsita de fond, in conditiile in care Congresul Extraordinar al PNL a fost unul la vedere cu decizii si hotarari democratice luate pe fata si nu prin culise.

In aceste conditii este mai mult decat clar faptul ca persoanele amintite mai sus erau demult hotarate sa dezerteze, iar incercarea patetica de a se erija in dizidenti dupa Congresul Extraordinar al PNL nu le iesit deloc. In plus, aparitiile si interventiile masive in mass media din ultimele zile nu au fost determinate de ceea ce i-a deranjat la Congresul Extraordinar al PNL-ului, acestea fiind premeditate si stabilite de viitorul stapan atotstiutor in aceeasi sedinta din 23 iunie.

Sursa foto: MONDO NEWS

 

 In loc de bonus va prezentam si statutul proaspatului ONG, unul deosebit de “inovator, liberal, nemaivazut si nemaintalnit”!