EXCLUSIV: Dusmania dintre suporterii Stelei si ai lui Vardar este veche / Vezi aici de ce

Rivalitatea dintre cele doua grupuri de suporteri, ai Stelei si ai lui Vardar Skopje este una veche, care dateaza inca din anul 2006 atunci cand cele doua echipe s-au intalnit intr-un meci de handbal.

Rivalitatea dintre ultrasii stelisti si cei macedoneni dateaza din martie 2006 atunci cand cele doua echipe de handbal masculin reprezentand cele doua grupari s-au intalnit in sferturile de finala ale Challenge Cup. Asa cum se obisnuieste si la baschet, volei sau hochei, si la handbal echipele sunt sustinute de galeriile care isi fac saptamana de saptamana datoria la fotbal.

In martie 2006, Steaua si Vardar Skopje isi disputau un loc in semifinalele Challenge Cup la handbal masculin, ros – albastrii pierzand prima mansa, la Skopje, cu 35-31. In returul de la Sala Polivalenta din Capitala, Mazilu si compania au revenit senzational si s-au calificat mai departe dupa ce au invins cu 34-29.

In timpul acelui meci, o parte din ultrasii Stelei de la Peluza Nord, mai precis cei de la brigada NUCLEO, au capturat unul dintre steagurile brigazii “Komiti”, una dintre cele mai respectate si temute galerii din fosta Iugoslavie. Cum in cadrul fenomenului ultras acest lucru este un afront maxim (pentru pagubiti), dar si un motiv de mandrie (pentru cei care au relizat captura), “Komiti” de la Vardar Skopje au jurat sa se razbune, iar dubla intalnire de la mijlocul lunii iulie este un moment pe care acestia il asteapta de 7 ani.

Sursa foto: ultras-tifo.net