EXCLUSIV. George VUSCAN, fiul prefectului de Cluj, numit consilier al ministrului IOAN RUS

EXCLUSIV. George VUSCAN, fiul prefectului de Cluj, numit consilier al ministrului IOAN RUS

GEORGE DAN VUSCAN, fiul prefectului de Cluj Gheorghe Vuscan, a fost numit consilier personal al ministrului Transporturilor, Ioan Rus, au declarat surse politice in exclusivitate pentru Mondo News.

Reamintim ca, saptamana trecuta, fostul presedinte al PSD Cluj, Mircea Jorj, a fost numit secretar general la Ministerul Transporturilor (MT), in timp ce Elena Petrascu, care a ocupat pana acum acest post, a fost retrasa in functia de secretar general adjunct, au transmis surse politice pentru Mondo News.  

Citeste si: Exclusiv! Ovidiu SIlaghi a fost in audienta la Ioan Rus

De precizat ca tatal lui George Vuscan, prefectul de Cluj Gheorghe Vuscan, este cercetat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) pentru modul in care si-a dobandit averea. Inspectorii ANI au ridicat mai multe acte, in luna mai a acestui an, atat de la Primaria Cluj-Napoca, cat si de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI), pentru a verifica modul in care acesta si-a dobandit averea.

Potrivit publicatiei Gazeta de Cluj, Gheorghe Vuscan a avut terenuri care nu au aparut niciodata pe declaratiile sale de avere, pe care a construit o serie de duplexuri si apartamente si pe care le-a vandut cu bani frumosi. 

Citeste si: EXCLUSIV. Cine este noul secretar general de la Ministerul Transporturilor

In perioada 2004-2012, inainte de a deveni prefect, Gheorghe Vuscan a fost consilier local social-democrat. In toata aceasta perioada, a avut afaceri imobiliare pe care a incercat sa le faca cat mai putin publice, cel putin in declaratiile de avere, mai noteaza sursa citata. 

Doua dintre locuintele sale le-a trecut pe numele copiilor pentru a nu aparea in topul celor mai bogati prefecti. Se pare ca nici creditele nu si le-a trecut corespunzator pe declaratia de avere.

Sursa citata mai scrie ca fiul sau, George Dan Vuscan, a primit ca donatie locuinta, insa fiicei sale, Simina Ioana Muresan, nascuta Vuscan, si ginerelui sau, Muresan Gabriel Stelian, le-au fost vandute. 

George Vuscan este un pasionat al sporturilor nautice, daca ar fi sa ne luam dupa imaginile postate pe pagina sa de Facebook. Vedeti imaginile mai jos.

FOTO: FACEBOOK