EXCLUSIV RAMONA MANESCU: Este pacat sa vedem ca, in continuare, se foloseste un STANDARD DUBLU in UE

Europarlamentarul PNL / PPE RAMONA MANESCU a participat la discutiile care au avut loc joi si vineri, in Bucuresti, intre Misiunea Comisiei LIBE din Parlamentul European (PE) si mai multi oficiali romani, reprezentanti ai societatii civile si jurnalisti de investigatie. Tema misiunii s-a referit la existenta unor presupuse centre de detentie ale CIA pe teritoriul Romaniei.

„Comisia LIBE a Parlamentului European nu poate face investigatii sau audieri in Romania. Nu are aceasta competenta. Cu toate acestea, Parlamentul European este interesat de aflarea adevarului si clarificarea disputei referitoare la inchisori secrete ale CIA pe teritoriul european.

Pana in prezent este vorba doar de o serie de alegatii cu privire la presupusele inchisori CIA. Nu exista nici un fel de dovezi solide in acest sens.

In cazul Romaniei, exista o ancheta judiciara in derulare, ce are puterea si temeiul legal de a de a face lumina in acest caz” a declarat europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU.

„Raportului Comitetului pentru Informatii al Senatului SUA, dat publicitatii anul trecut, nu aduce informatii noi cu privire la Romania. Din aceasta perspectiva cred ca demersurile institutiilor europene trebuie sa tina cont de toate datele stranse pana acum.

Concentrarea investigatiilor asupra unor tari precum Romania si neglijarea altora, in cazul carora exista aceleasi suspiciuni este, din pacate, expresia utilizarii unui dublu standard in Uniunea Europeana. Unele tari au tratament preferential, in cazul lor se presupune apriori ca respecta drepturile omului, iar altele devin suspectul de serviciu, mereu banuite de incalcari ale drepturilor omului. Este o abordare care nu face bine nimanui si nu respecta valorile fundamentale europene” a mai declarat cu aceasta ocazie RAMONA MANESCU.

Din delegatia Comisiei LIBE fac parte slovena Tanja Fajon – Slovenia, ce reprezinta grupul Social-Democrat din Parlamentul European si este si presedinta misiunii in acelasi timp, Eva Joly – Franta, din partea extremei stangi Grupul Verzilor, care este si o foarte cunoscuta fosta magistrata, activista pentru drepturile comunitatii LGBT si a egalitatii de drepturi pentru familiile formate din persoane de acelasi sex, Laura Ferrara – Italia, reprezentand Grupul Europa Libertatii si Democratiei Directe, Jeroen Lenaers – Olanda, din partea Partidului Popular European (Crestin Democrat) si Barbara Spinelli – Italia, din partea Grupului Confederal al Stangii Unite Europene/Stanga Verde Nordica.

Comisia LIBE din Parlamentul European a reinceput ancheta privind presupusele transporturi si detentii ilegale de prizonieri desfasurate de CIA in statele membre UE, ca urmare a unor dezvaluiri ale Senatului SUA privind utilizarea torturii de catre CIA si in baza unei rezolutii adoptate in 11 februarie de Parlament.

Aceasta ancheta presupune, printre altele, trimiterea unei misiuni parlamentare de strangere de informatii in statele membre unde exista acuzatii ca au fost centre secrete CIA de detentie si culegerea tuturor informatiilor si probelor relevante privind posibile dari de mite sau alte fapte de coruptie in legatura cu programul CIA.

Sursa foto: mondo news