EXCLUSIV RAMONA MANESCU: Sunt categoric impotriva pedepsei cu moartea si a utilizarii torturii

In cadrul sesiunii plenare, de joi, a Parlamentului European, printre subiectele aflate in dezbatere, s-a aflat si ”Propunerea comuna de Rezolutie referitoare la ‪#‎Bahrain: cazul lui ‪#‎MohammedRamadan”.

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU, membra a delegatiei UE pentru relatiile cu tarile din Mashrek, a precizat, intr-o postare pe pagina sa de Facebook ca „Bahrainul este unul dintre partenerii stabili ai ‪#‎UE din regiunea Golfului, atat in domeniul relatiilor economice si energiei cat si in domeniul securitatii si schimbului de informatii. Este in interesul ambelor parti ca acest parteneriat sa fie sustinut si crescut. Provocarile actuale si viitoare de securitate cer ca aceste relatii sa continue pe baza de incredere reciproca si o comunicare cat mai buna.

‪#‎UniuneaEuropeana a sprijinit si incurajat inca de la inceput eforturile Guvernul din Bahrein in reformarea codului penal si a procedurilor judiciare, iar continuarea acestui proces de reforma este importanta in construirea increderii reciproce”.

In continuare va prezentam, in exclusivitate, pozitia exprimata de RAMONA MANESCU in cadrul sesiunii plenare de joi, in timpul dezbaterii ”Propunerea comuna de Rezolutie referitoare la ‪#‎Bahrain: cazul lui ‪#‎MohammedRamadan”:

 

„Sunt categoric impotriva pedepsei cu moartea si a utilizarii torturii si cred ca nimic  nu poate justifica utilizarea acestor masuri de catre orice guvern. Si sper ca si guvernul Bahrainului sa reconsidere aceste masuri pentru ca pana in prezent au dovedit implicare si o traiectorie foarte buna, pozitiva, in acest sens.  Cu toate acestea consider ca aceste rezolutii, oricate rezolutii vom face in Parlamentul European impotriva unor state mici din Golf, atata timp cat vom continua sa folosim un standard dublu in dialogul nostru si in relatiile cu state terte vom esua in a fi cu adevarat aparatorii drepturilor omului. Conform unui ultim raport al Amnesty International ne arata ca in Iran, un stat in care conduce in topul statelor in care se aplica pedeapsa cu moartea si executiile foarte frecvente, aproximativ doua trei pe zi. Cred, ca atunci cand vom inceta sa ne exprimam selectiv in privinta acestor abuzuri impotriva drepturilor omului vom reusi cu adevarat sa sprijinim oameni acolo unde au ei nevoie, inclusiv in Iran.”, a declarat europarlamentarul RAMONA MANESCU.

Sursa foto: ramona-manescu.ro