EXCLUSIV. Mondo News a aflat cat costa fiecare etapa care duce la eutanasierea cainilor maidanezi

Surse de pe langa Primaria Capitalei au declarat, in exclusivitate pentru Mondo News, ca in perioada urmatoare numarul cainilor maidanezi din Bucuresti va creste, chiar si in conditiile adoptarii legii votate de Parlament la inceputul saptamanii.

“Problema este ca in momentul de fata poti eutanasia pana la 1.000 de caini pe luna, dar, matematic vorbind, rata lor de inmultire va duce la cresterea cainilor pana la 1.500-2.000 pe luna”, a spus sursa citata.

Situatia ar putea dura pana in momentul in care va creste capacitatea de cazare a cainilor. In acest moment, Capitala are 720 de locuri, din care 520 la Mihailesti si 200 la Pallady. “Toata lumea stie situatia, dar nimeni nu spune acest lucru”, a adaugat sursa citata. 

Pe de alta parte, Mondo News a aflat cat costa fiecare etapa care duce la eutanasierea cainilor.

Astfel, cainii sunt prinsi cu ajutorul a 11 masini, fiecare masina avand cate 3 oameni in echipa, respectiv soferul si 2 prinzatori. Intre blocuri, strazile se vor inchide, astfel incat cainii sa fie prinsi cu plase. 

Prinderea cainilor costa 219 Ron si vorbim de 100 de caini prinsi pe zi. Urmeaza procesul de microcipare, care costa 9 Ron, fara TVA. Adaugam inca  0,02 Ron fara TVA pentru crotaliere.

Procesul continua in adapost, acolo unde este gazduit cainele prins de pe strazi. Cheltuielile administrative inseamna 10 Ron/zi, care inseamna 300 gr hrana/caine (5 Ron/zi), restul de 5 Ron insemnand apa, curent, plata salariati. Urmatoarea etapa este sterilizarea, care inseamna 120 Ron/femela si 90 Ron/mascul.

Cel mai controversat moment, cel al eutanasierii costa 10 Ron/caine (medicament+plata salariatului). Dupa eutanasiere, cainele este tinut 24 ore in lada frigorifica, asadar este nevoie de un sac pentru fiecare caine, care costa 1 Ron/buc.

Sursele citate au declarat pentru Mondo News ca in prezent nu exista numarul necesar de lazi frigorifice, astfel ca acestea vor trebui achizitionate in
timp scurt.

Dupa aceea, urmeaza incinerarea. Si aici va fi stabilit un cost, care se calculeaza pe kilogram. Pentru campania publicitara de strangere a cainilor, Primaria Capitalei a prevazut in buget suma de 180.000 lei.

Foto: Facebook