EXERCITIUL “CETATEA 2014”: ARMATA isi testeaza sistemul de COMUNICATII

EXERCITIUL Tehnic de Specialitate “CETATEA 2014”, pentru evaluarea componentelor sistemului de comunicatii si informatic al Armatei Romaniei, are loc, intre 17 si 26 iunie, in unitati militare apartinand tuturor categoriilor de forte ale armatei si comandamentelor de sprijin de pe teritoriul national, a anuntat miercuri Ministerul Apararii Nationale (MApN).

Potrivit sursei citate, obiectivul general al EXERCITIULUI “CETATEA 2014” il constituie antrenarea structurilor de specialitate din Armata Romaniei in planificarea, proiectarea, implementarea, administrarea, operarea, mentenanta si asigurarea serviciilor de COMUNICATII si informatice, precum si a securitatii informationale a sistemelor. De asemenea, se urmareste si evaluarea solutiilor de implementare ale unor noi retele, servicii si aplicatii informatice de comanda si control, in vederea sustinerii actiunilor militare de sprijin al populatiei in zonele afectate de calamitati naturale, prin dezvoltarea capabilitatilor de comunicatii si informatice.

Citeste si: Rusia lanseaza la Kaliningrad MANEVRE MILITARE “comparabile” cu cele ale NATO

Totodata, EXERCITIUL “CETATEA 2014” reprezinta o buna oportunitate pentru testarea echipamentelor de comunicatii si informatica nou intrate in dotarea Armatei Romaniei, cu precadere a celor folosite in exercitii si operatii multinationale, si pentru antrenarea personalului de stat major in aplicarea standardelor si procedurilor NATO, mai afirma sursele citate.

EXERCITIUL “CETATEA 2014”, la care participa si structuri similare ale Sistemului de aparare, ordine publica si siguranta nationala, se bazeaza pe un scenariu ce presupune gestionarea unei situatii probabile de urgenta civila, generata de calamitati naturale, care impune participarea fortelor Armatei in sprijinul actiunilor desfasurate de Ministerul de Interne.

Citeste si: ROMANIA, prezenta la cel mai mare TEST NATO in domeniul informatiilor

EXERCITIUL “CETATEA 2014” se desfasoara anual, fiind cuprins in planul cu activitati ale Statului Major General, arata reprezentantii MApN.

Sursa foto: ziuaveche.ro