Există atât de multe lucruri de luat în calcul, inclusiv inventar, documentație, obiecte de valoare

Pretul chiriilor in zonele centrale ale orasului, zone cu vad comercial mare, au crescut. Multi antreprenori au fost nevoiti sa isi restranga afacerea si sa se mute la periferie, acolo unde chiriile sunt mult mai mici. Mutarea sediului unei firme sau mutarea unui magazin/croitorii de lux/salon de infumusetare nu este un lucru atat de simplu dupa cum pare.

Mai intai, trebuie pregatit spatiul cel nou. Curatenia generala trebuie facuta, indiferent in ce scop a fot utilizat imobilul respectiv.

Apoi, exista atat de multe lucruri de luat in calcul, inclusiv inventar, documentatie, obiecte de valoare.

Exista o arhiva, exista rafturi care trebuie demontate, sa fie motate in noul sediu si marfuri care trebuie stranse si ambalate.

Vestea buna este ca orice antreprenor, in afara celor care comercializeaza:

-animale vii

-produse alimentare

-plante

-substante periculoase si explozibili poate solicita un spatiu pentru afacerea sa pana la amenajarea noului sediu.

Volumul de munca este urias, dar echipa firmei Boxe-depozitare se implica total si mutarea este mult mai usoara. Se poate inchiria o boxa pentru bijuterii din metale pretioase fara grija pentru ca:

-boxa se deschide numai de catre persoana care o inchiriaza. Spatiul de depozitare este bine pazit, exista si paza umana, dar si sistem video de monitorizare, in plus, cheile nu se potrivesc de la o boxa la alta.

-locul respectiv este inchis ermetic si praful, igrasia, umezeala, mirosurile neplacute sunt incompatibile cu boxa respectiva.

-aici au fost lasate in pastrare si obiecte de patrimoniu din muzee sau din casele particulare. La sfarsitul perioadei de inchiriere, clientii si-au gasit tablourile de colectie, mobilierul de epoca si tot ce au avut mai scump in aceeasi stare ca la depozitare.

-boxele au fost realizate din materiale ignifuge si nu exista nici cel mai mic risc ca obiectele valoroase sa fie distruse in incendiu.

-spatiile de depozitare sunt generoase si pot fi amenajate dupa cum doreste clientul. De pilda in boxe poate fi instalat un seif cu date de deschidere secrete, in care pot fi pastrate bijuteriile valoroase.

Trebuie subliniat faptul ca exista posibilitatea economisirii, daca boxele se inchiriaza cel putin pentru 6 luni si chiria se achita integral. In acest caz, clientului ii ramane 5 % din valoarea totala a chiriei. Procentul se dubleaza in cazul inchirierii boxei pentru 12 luni cu plata in avans a chiriei.

Dar afacerile sunt variate si serviciile oferite de Boxe-depozitare se pliaza pe nevoile potentialilor clienti.

Proprietarul unui magazin de portelanuri doreste sa se mute si solicita doua-trei boxe pentru depozitarea marfurilor sale?

Perspectiva nu trebuie sa il sperie, nici daca are doi-trei angajati, fiindca:

-echipa de profesionisti de la firma prezentata mai sus se implica total. Pot fi solicitati 2 angajati, 3 angajati sau 10 angajati din cei 50, ei vor ajuta la tot ceea ce implica o mutare.

Datorita priceperii si muncii lor rafturile vor fi demontate, marfa stransa, inventariata si asezata in cutii din carton sau va fi acoperita cu folie de protectie in cazul textilelor. Aceeasi echipa va incarca produsele si le va aseza in masina, iar la depozit vor ajuta la descarcarea lor si la asezarea in boxe.

-produsele fragile se afla pe maini bune si garantat nu se vor sparge nici in timpul manipularii, nici in timpul transportului. Boxe-depozitare nu se afla la prima mutare, ci s-a implicat activ in efectuarea a 15 000 de mutari, unele dintre ele decurgand in conditii extreme.

-costurile inchirierii nu sunt mari. Inchirierea unei boxe mici costa 200 de lei pe luna, a unei boxe medii 400 de lei lunar, a unei boxe mari  500 de lei, iar a unei boxe foarte mari 600 de lei.

Preturile sunt afisate la vedere, prin urmare clientul stie de la inceput care sunt conditiile inchirierii, iar contractul poate fi reziliat imediat ce beneficiarul nu mai are nevoie de boxa respectiva.

La sediul depozitului este usor de ajuns, iar descarcarea-incarcarea bunurilor se face cu usurinta, fiindca nu este o zona aglomerata si accesul masinilor nu este ingradit in niciun fel.

Pentru oamenii interesati sa depoziteze bunuri in acest loc sunt necesare urmatoarele recomandari:

-in boxe se pot depozita fara grija electronice. Daca un specialist care repara calculatoare sau laptopuri doreste sa se mute, el poate duce tot ceea ce se gaseste in atelierul sau la acest depozit.

-arhiva. Documentele aduse aici nu se vor umple de praf sau de mucegai si nu vor fi roase de soareci. In aceste boxe au fost pastrate pana li s-a gasit un loc mai bun numeroase carti rare si documente extrem de valoroase. Cartile de munca ale angajatilor, registrele de intrari- iesiri, bilanturi, cursuri universitare pot fi lasate fara grija in acest loc sigur.

-electrocasnice. De ce sa fie dus la gunoi frigiderul inca functional sau aragazul care poate fi folosit? Daca aceste lucruri nu vor fi duse in casa cea noua, cel putin pot fi date unor amici, rude, apropiati.

-lucruri personale. Fiecare persoana are haine pe care nu le-ar instraina pentru nimic in lume si casete plin cu amintiri la care nu poate renunta. Aceste obiecte personale nu pot fi lasate in pastrare nici la cei mai buni prieteni, fiindca sunt de neatins. In aceste boxe, nimeni nu va citi abuziv jurnalele scrise de cineva si nu se va uita in caietul in care persoana respectiva si-a desenat emotiile.

-mobilier care defineste o etapa a vietii importanta. Cine ar arunca prima masa luata din primul salariu sau fotoliul in care statea bunicul, cand citea povesti sau ziarul?