Expertii din dosarul lui Marian Oprisan, trimisi in judecata

EROARE JUDICIARA: OPRISAN a fost ACHITAT de procurori. MOTIVAREA INSTANTEI

Cei trei experti din dosarul in care este cercetat Marian Oprisan vor fi judecati in dosar pentru favorizarea faptuitorului si complicitate. Expertii sunt acuzati ca au facut expertize false in favoarea sefului Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan. 

Potrivit unui comunicat al DNA remis presei, au fost deferite justiţiei în stare de arest preventiv Ileana Cernea (Pintea), pentru favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu şi fals intelectual, şi Elena Muşuroiu, pentru complicitate la favorizarea făptuitorului şi la abuz în serviciu. Cel de-al treilea expert trimis în judecată este Liviu Macovei, acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

DNA precizează că Ileana Cernea (Pintea) a fost desemnată de către instanţa de judecată, în 10 iulie 2014, pentru a efectua expertiza financiar-contabilă în dosarul nr. 271/ 231/ 2010 al Judecătoriei Cluj-Napoca – Secţia Penală, având ca obiect judecarea unui dosar finalizat cu rechizitoriu de procurorii anticorupţie şi trimis spre judecare la 5 iunie 2006. Dosarul a fost strămutat de mai multe ori, în prezent aflându-se la Judecătoria Cluj-Napoca, prima instanţă învestită cu judecarea cauzei.