Expertii FMI recomanda board-ului sa nu acorde GRECIEI un nou pachet de ajutor financiar

Expertii FMI recomanda board-ului sa nu acorde Greciei un nou pachet de ajutor financiar, avand in vedere indatorarea ridicata si istoricul negativ in privinta implementarii reformelor.

Raportul prezentat miercuri board-ului FMI de catre expertii institutiei internationale, ridica noi semne de intrebare daca institutia internationala se va alatura eforturilor Uniunii Europene de a salva Grecia de la colaps, scrie Financial Times.

CITESTE SI: GRECIA: TSIPRAS a propus, in mod oficial, organizarea unui CONGRES al partidului Syriza in septembrie

Specialistii FMI vor participa la negocierile desfasurate in prezent la Atena pentru un nou program financiar destinat Greciei, insa institutia nu va lua timp de mai multe luni, sau chiar pana anul urmator, o decizie daca va participa sau nu cu fonduri proprii, avand in vedere concluzia raportului.

CITESTE SI: CRIZA GRECIA: TSIPRAS i-a amenintat pe rebelii din SYRIZA cu ALEGERI ANTICIPATE

Intarzierea din partea FMI ar putea avea consecinte semnificative, mai ales in Germania, unde oficialii au afirmat in mod repetat ca ar fi imposibil de obtinut acordul Legislativului de la Berlin pentru un pachet de 86 miliarde de euro destinat Greciei daca la acesta nu participa si FMI.

Sursa foto agerpres