Exploatarea gazelor de sist, problema de interes national pentru Crin Antonescu

Crin Antonescu nu vrea ca statul roman sa ia decizii pripite in ceea ce priveste exploatarea gazelor de sist. Liderul liberal se declara neutru, pana cand studiile vor arata care este solutia potrivita.

“Spun ca trebuie sa avem grija sa nu ajungem ca in cazul Rosia Montana. Trebuie sa avem maxima transparenta a tot ceea ce decidentii politici fac. Oamenii au dreptul sa stie ce se intampla. Ce riscuri sunt, ce oportunitati. Sa ne asumam cu responsabilitate, noi, toti politicienii, dar mai ales cei aflati la guvernare”, a declarat Antonescu la Realitatea Tv.

Liderul liberal a adaugat ca, desi nu este un ecologist militant, respecta pozitia activistilor ecologisti in privinta exploatarii resurselor naturale si se pronunta pentru o solutie de compromis intre dorinta de dezvoltare economica si nevoia de protejare a mediului.

Citeste si: Antonescu: Minciuna politica, ipocrizie mostenita din comunism

“Avem nevoie de dezvoltare, de industrie, evident in conditii aduse la zi de protectie a mediului, pentru ca, pe de alta parte, (…) Romania detine o uriasa bogatie in mediu si in calitatea mediului. (…) Cred ca echilibrul acesta intre nevoia de dezvoltare, nevoia de crestere, nevoia de reindustrializare in parametri acceptabili si la standarde de mediu aduse la zi si pretentiile legitime ecologiste, echilibrul acesta trebuie sa ramana’, a punctat  Antonescu.

Aflat in vizita la Bucuresti, presedintele ALDE Guy Verhofstadt a declarat ca si in Belgia, tara in care a fost premier, problema gazelor de sist este tratata cu maxima seriozitate.

“Nu excludem(n.r.- exploatarea gazelor de sist), dar aceasta exploatare depinde de  numarul de studii tocmai pentru a ne asigura ca nu sunt probleme pentru mediu”, a explicat Verhofstadt.