“EXPLORAREA ORASULUI”, un PROIECT PARTICIPATIV care surprinde aspecte de zi cu zi ale Bucurestiului

Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti “ArCuB” ii invita pe locuitorii Capitalei sa participe pana pe 15 iulie la “EXPLORAREA ORASULUI”, cea de-a doua parte a trilogiei “Memoria / Explorarea / Imaginarea Orasului”, programul platforma care a lansat candidatura Bucurestiului la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021.

“Bucurestiul nu este un oras care se dezvaluie din prima. In cadrul Explorarii Orasului te invitam sa treci peste invelisul gri al Capitalei si sa rastalmacesti labirintul urban. Ai de ales dintr-un caleidoscop de evenimente gazduite de Hanul Gabroveni, Centrul Cultural European al Capitalei, cat si evenimente partenere si actiuni punctuale ce se vor desfasura de-a lungul si de-a latul Bucurestiului”, se spune in comunicat.

“De la Piata Universitatii spre cartiere, orasul traieste intr-un fel aparte — vibrant, creativ, dual, anacronic. In fiecare saptamana, personalitati culturale si oameni obisnuiti traseaza repere culturale locale in cadrul Intersectiilor de Miercuri, de la 18:30, la Hanul Gabroveni, iar atelierele de educatie urbana abordeaza pe intelesul celor mici teme care-i preocupa pe oamenii mari, de la comunitati urbane la spatiul public, de la aportul cultural al noii generatii la rolul periferiilor, de la magia Bucurestiului secret la posibilitatea de a ne dezvolta potentialul creativ si de a deveni un oras verde”, se mai arata in text.

Citeste si: BUCURESTIUL si-a lansat CANDIDATURA la titlul de CAPITALA EUROPEANA A CULTURII 2021

Pentru inceput, bucurestenii sunt asteptati pana pe 24 mai la Hanul Gabroveni, care gazduieste Expozitia Centrala a Romanian Design Week, cel mai important eveniment de design din Romania ce reuneste anul acesta peste 150 de lucrari de arhitectura, fashion, graphic design, lifestyle si design de produs. De-a lungul verii, bucurestenii pot deveni turisti in propriul lor oras, printr-o serie inedita de evenimente.

Citeste si: STRATEGIA CULTURALA si CREATIVA a Bucurestiului pentru perioada 2015-2025, in DEZBATERE PUBLICA

Calendar de evenimente:

Caravana mobila:

4-7 iunie — Festivalul International de Teatru de Strada B-fit in the Street!

12-14 iunie — Street Delivery

16-21 iunie — Urban Fest

19-28 iunie — Bucharest Music & Film Festival

1-5 iulie — Bucharest Jazz Festival

La Hanul Gabroveni:

16-24 mai — Romanian Design Week, Expozitia Centrala

20, 27 mai / 3, 10, 17, 24 iunie / 1, 8, 15 iulie — Intersectiile de miercuri

5 iunie — Conferinta organizata de asociatia Komunitas

5-7 iunie — Plimbari sonore, alaturi de Maria Balabas

19 iunie — Noaptea Institutelor Culturale la Hanul Gabroveni

24-28 iunie — Atelier de dans si explorare urbana cu Cosmin Manolescu

30 iunie – 5 iulie — Bucharest Jazz Festival — evenimente conexe

3-15 iulie — Expozitie Ion Barladeanu & Carmen Vidu

Mai multe activitati vor fi anuntate pe site-ul “ArCuB” si in social media, iar la info point-ul de la Hanul Gabroveni echipa centrului va va explica cum puteti participa la cartografierea afectiva a trecutului si prezentului orasului, care continua pe parcursul intregii veri.

Sursa foto: blogdecucuresti.ro