Explozia de la Pitesti a fost provocata de o acumulare de la reteaua de gaz metan

Reprezentantii ISU Arges au stabilit, in urma cercetatarilor, ca explozia de ieri dimineata, de la Pitesti, a fost provocata de o acumulare de gaz metan, si nu de la butelia cum heliu, cum s-a crezut initial.

 Potrivit ISU Arges, pompierii militari nu au identificat în locuinta femeii nicio butelie cu gaz. Initial, la Serviciul de Urgentă 112 se anuntase ca explozia ar fi fost provocata de scurgerile de gaz dintr-o butelie cu heliu.In urma anchetei, pompierii au stabilit ca femeia din cauza careia s-a produs explozia nu a lucrat cu heliu, ci probabil ar fi incercat sa umfle baloanele de la aragazul racordat la reteaua de gaz metan.

“Sursa probabila de aprindere a fost explozia, iar cauza este formarea de amestecuri explozive prin folosirea retelei de alimentare cu gaze in alte scopuri decat cel destinat. Nu a fost identificat vreun recipient, asa cum s-a anunţat intial la 112 ca ar fi explodat o butelie. Nu a explodat o butelie, femeia nu a lucrat cu heliu, ci ar fi incercat, probabil, sa umfle baloane de la aragazul racordat la reteaua de gaz metan”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Arges, lt.Madalina Epure, potrivit Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant ISU Arges, pe timpul interventiei pompierilor pentru stingerea incendiului, au fost evacuate aproximativ 200 de persoane, iar din locuinta in care s-a produs explozia si din trei garsoniere de la mansarda au ars si s-au degradat elemente de mobilier si aparatura electrocasnica, alte două garsoniere, situate tot la mansarda imobilului, fiind afectate de incendiu.

 “De asemenea, alte 27 de locuinte din bloc au fost afectate in proportie mai mica din cauza deflagratiei si a elementelor distructive ale apei, temperaturii ridicate si a fumului”, a spus Madalina Epure.

 sursa foto: Gandul.info