Explozia de la Volgograd: SUA sare in ajutorul Rusiei

Statele Unite si-au exprimat dorinta de a ajuta Rusia in perspectiva evitarii unor noi atentate cu bomba. Guvernul de la Washington este ingrijorat ca militantii islamisti vor incerca sa semene panica in timpul Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci.

Un oficial al Departamentului american de Stat a aratat ca o grupare militanta a emis amenintari explicite care vizeaza Olimpiada, noteaza Reuters.

Orasul Volgograd a fost lovit, in ultimele doua zile, de doua atentate cu bomba, unul la gara si un altul intr-un autobuz. Zeci de persoane au fost ucise si oamenii s-au panicat ca Olimpiada ar putea fi victima unor noi atacuri.

In plus, luni, Piata Rosie din Moscova a fost evacuata, dupa ce in zona a fost identificat un bagaj considerat suspect.

In aceste conditii, oficialii de la Washington au aratat ca autoritatile americane si cele ruse s-au angajat in contacte extinse cu privire la securitatea Jocurilor, iar SUA vor impartasi cu Rusia informatiile cu privire la eventualele amenintari la adresa JO.

Mai mult, Guvernul american a anticipat ca vor avea loc atacuri de tipul celor din Volgograd, in contextul apropierii momentului de incepere al Olimpiadei.