EXPLOZIA din KABUL, ATENTAT SINUCIGAS care viza un convoi NATO

O masina-capcana a explodat duminica dimineata pe un drum in apropiere de aeroportul din Kabul, vizand cel mai probabil militari NATO, transmite Reuters, care informeaza ca cel putin trei civili si-au pierdut viata in atac.

“Am vazut trei cadavre. Un copil si doua femei”, a declarat un martor ocular, citat de Reuters.

“Potrivit primelor informatii, este vorba de un atentat sinucigas (…) in apropiere de aeroportul din Kabul, a declarat pentru France Presse un purtator de cuvant al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish.

CITESTE SI: PAKISTAN: ELICOPTER PRABUSIT peste o SCOALA. TALIBANII spun ca au avut un PLAN care urmarea UCIDEREA premierul NAWAZ SHARIF. UPDATE

Purtatorul de cuvant al politiei afgane, Ebadullah Karimi, a declarat ca un atentator sinucigas a intrat cu masina, o
Toyota Corolla, intr-un convoi cu militari straini pe drumul dintre principalul aeroport din Kabul catre o tabara NATO aflata in apropiere. Totodata, Reuters informeaza ca atacul a avut loc la circa 200 de metri de intrarea in aeroportul din Kabul. Politia a incercuit perimetrul.

Un purtator de cuvant al misiunii “Sprijin hotarat” a NATO (pentru ajutarea si formarea armatei afgane, care a luat locul misiunii de lupta a ISAF — n.r.) a declarat ca nu poate confirma daca un vehicul al coalitiei a fost afectat de explozie. “Abia s-a intamplat, inca verificam”, a declarat ofiterul pentru afaceri publice Armando B. Perez.

CITESTE SI: Un complot IRA ce viza ASASINAREA Printului CHARLES si a sotiei sale CAMILLA, dejucat de politie

Atacul nu a fost deocamdata revendicat, dar Reuters aminteste ca insurgentii talibani au lansat o serie de atacuri in intreaga tara de la retragerea majoritatii militarilor straini, la sfarsitul anului trecut.

Sursa foto www.ziuanews.ro