Explozie Calarasi: Distrigaz a anuntat care au fost cauzele care au dus la producerea deflagratiei

Explozie Calarasi

Echipele Distrigaz Sud Retele au constatat, din primele cercetari, ca explozia dintr-un bloc din Calarasi s-a produs pe instalatia de utilizare a gazelor naturale, in urma investigatiilor tehnice nefiind depistate scurgeri de gaze pe bransamentul imobilului sau pe reteaua de distributie din zona.

Dispeceratul Distrigaz Sud Retele a fost sesizat miercuri, la ora 18.06, ca in municipiul Calarasi, pe strada Prelungirea Bucuresti, in blocul 38, la apartamentul 2, s-a produs o explozie, se arata intr-un comunicat de presa al companiei transmis agentiei Mediafax.

Echipele Distrigaz Sud Retele au oprit alimentarea cu gaze a imobilului si au securizat perimetrul. Acestea au constatat, din primele cercetari, ca expozia s-a produs pe instalatia de utilizare a gazelor naturale.

De asemenea, in urma investigatiilor tehnice s-a constatat ca nu au fost depistate scurgeri de gaze pe bransamentul blocului sau pe reteaua de distributie din zona.

“Reamintim ca exploatarea si intretinerea instalatiei de utilizare de gaze naturale revine clientilor”, a adaugat compania.

Reprezentantii Distrigaz Sud Retele au precizat ca cercetarile sunt in curs pentru stabilirea cauzelor exploziei de catre organele abilitate.
Acestia au pecizat ca in urma incidentului imobilul a fost partial afectat.

O persoana a murit, iar alte sase au fost ranite, miercuri seara, in urma unei explozii produse intr-un bloc de locuinte din centrul municipiului Calarasi, primele informatii aratand ca 14 apartamente au fost afectate de deflagratie.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Calarasi, plutonier major Ovidiu Tataranu, deflagratia, care nu a fost urmata de incendiu, s-a produs, miercuri seara, intr-un bloc de locuinte situat pe strada Bucuresti, in centrul municipiului Calarasi, in apropiere de sediul Tribunalului Calarasi.

Patru echipaje de interventie ale ISU Calarasi si mai multe autospeciale medicale au intervenit la fata locului.

In urma exploziei, o femeie de 46 de ani a murit, iar alte sase persoane au fost ranite, fiind transportate la Spitalul Judetean Calarasi.

Cladirea in care s-a produs explozia a fost evacuata. in urma primelor verificari s-a stabilit ca 14 apartamente au fost afectate de suflul deflagratiei. Cel mai grav afectate sunt locuintele de la primul etaj al blocului. Blocul de locuinte in care s-a produs explozia are patru etaje.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat, miercuri, pentru Mediafax ca una dintre persoanele ranite in explozia din Calarasi este in stare grava, astfel ca, in urma unei consultari prin teleconferinta cu medicii de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti, s-a hotarat ca o masina de terapie intensiva cu echipaj SMURD sa fie trimisa la Calarasi pentru a o prelua si aduce in Capitala.

El a precizat ca, ulterior, in urma investigatiilor, medicii vor decide daca victima va ramane internata la Spitalul Floreasca sau va fi transferata la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri din Capitala.

Conform sursei citate, o alta persoana ranita in explozie a ramas internata la Spitalul de Urgenta din Calarasi.

Totodata, alti patru raniti care au ajuns la spitalul din Calarasi au fost consultati, iar medicii au decis ca acestia nu necesita internarea.