Explozie in Gorj, o femeie a fost dusa la spital cu arsuri pe maini si pe fata

Explozie in Gorj

O explozie urmata de un incendiu a avut loc, sambata, intr-o locuinta din comuna gorjeana Balteni, o femeie de 84 de ani fiind transportata la spital, cu arsuri la maini si la fata, iar fiul acesteia, de 62 de ani, imobilizat la pat, suferind un soc si primind ingrijiri la fata locului. 

Potrivit purtatorului ce cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Gorj, Mihai Avramescu, pompierii au fost sesizati la 112 ca o explozie s-a produs intr-o locuinta din comuna Balteni, doua echipaje de interventie plecand spre locul deflagratiei.

La fata locului au ajuns, de asemenea, un echipaj SMURD si doua autosanitare de la Serviciul de Ambulanta Gorj.

in urma exploziei, care a fost urmata de un incendiu, o batrana de 84 de ani a suferit arsuri la maini si la fata, fiind transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu. Batrana a reusit sa iasa singura din locuinta.

Citeste si: EXPLOZIE INTR-UN BLOC DIN MIERCUREA CIUC, ZECI DE OAMENI AU FOST EVACUATI

Femeia locuia impreuna cu fiul sau de 62 de ani, imobilizat la pat de mai mult timp, acesta fiind evacuat din casa de catre vecini.

Barbatul a suferit un soc, primind ingrijiri la fata locului, fara insa sa fie ranit.

“Dupa ce au predat femeia, care avea rani, catre un echipaj al Ambulantei, pompierii au intervenit pentru a localiza si lichida incendiul, lucru care s-a reusit inainte ca focul sa se extinda la restul cladirii, casa fiind de tip duplex, cealalta parte a ei fiind salvata la timp”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Gorj.

Politistii si pompierii au deschis o ancheta pentru a stabili cauzele incendiului.

Vecinii care au vorbit cu batrana inainte de sosirea echipajelor de interventie au spus ca aceasta ar fi incercat sa aprinda gazele in soba, lasandu-le insa deschise. Explozia ar fi avut loc in momentul in care batrana ar fi vrut sa aprinda o bricheta.

De asemenea, o fiica a batranei, care nu se afla acasa in momentul producerii exploziei, le-a spus politistilor ca nu existau probleme la reteaua de gaze a locuintei, recent fiind facute verificari pentru identificarea unor eventuale scurgeri de gaze.