Explozie intr-un bloc de locuinte din Galati

O explozie s-a produs, luni seara, intr-un bloc de locuinte din municipiul Galati. Motivul exploziei ar fi fost un boiler electric care s-a supraincalzit, in urma deflagratiei nefiind inregistrate victime, ci doar pagube materiale.

Pompierii galateni au fost solicitati sa intervina, luni seara, la blocul A7B, de pe strada Brailei, din municipiul Galati, unde intr-un apartament situat la etajul sase al imobilului a avut loc o explozie puternica.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati, Eugen Chirita, a declarat ca printr-un apel la 112 s-a semnalat producerea unei explozii intr-un apartament de la etajul al saselea al blocului A7B, iar la fata locului au ajuns doua autospeciale cu apa si spuma si un echipaj SMURD.

Potrivit sursei citate, explozia nu a fost urmata de incendiu si s-au inregistrat doar pagube materiale in interiorul apartamentului respectiv, baia in care se afla boilerul fiind puternic avariata, geamurile de la balconul locuintei sparte, iar usile dislocate. Chiar daca proprietarul apartamentului era acasa când s-a produs explozia, acesta nu a fost ranit.

Citeste si: INCIDENT in judetul Galati: Un ADOLESCENT de 16 ani a fost INJUNGHIAT de un tanar in drum spre SCOALA

Din primele cercetari de la fata locului a reiesit ca explozia s-a produs din cauza ca termostatul boilerului electric s-a blocat, generând o acumulare de presiune foarte mare.

Desi doar apartamentul in care a avut loc explozia a fost avariat, pompierii au solicitat, ca masura de siguranta in plus, prezenta unei echipe de la Inspectoratul de Stat in Constructii, care urmeaza sa stabileasca cu exactitate daca structura de rezistenta a blocului de zece etaje a fost sau nu afectata.

Intre timp, pompierii au asigurat perimetrul blocului pentru ca trecatorii sa nu fie loviti de cioburile de la geam care ar mai putea sa cada de la ferestrele apartamentului unde a avut loc explozia.