TRAGEDIE in club Colectiv: 27 MORTI si peste 146 de RANITI. Guvernul a adoptat trei zile de DOLIU NATIONAL. UPDATE

O explozie puternica urmata de un INCENDIU PUTERNIC a avut loc in urma cu putin timp in centrul Capitalei, intr-un club, informeaza Antena 3.

UPDATE 13:22: Guvernul a adoptat trei zile de DOLIU NATIONAL pentru zilele de 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie. Steagul Romaniei va fi coborat in berna. 

UPDATE 13:08: Sedinta de guvern a inceput. VICTOR PONTA a cerut respect fata de victime.

UPDATE 12:40: Presedintele KLAUS IOHANNIS a fost clubul Colectiv sa vada locul tragediei si a declarat la iesire ca ce s-a intamplat “este incredibil” si ca este un spatiu total impropriu.

 “Am tinut sa vad locul in care s-a petrecut tragedia de aseara si am tinut sa las aici un buchet de flori si o lumanare. Dumnezeu sa-i ierte”, a spus seful statului. 
 
“Este de neimaginat ca in acel spatiu au putut sa fie atatia oameni la un concert si sa intample intr-un timp atat de scurt o tragedie pentru ca au fost ignorate norme simple”, a acuzat IOHANNIS.

Presedintele le-a urat celor care au ajuns in spitale “sanatate, noroc si sa scape cu bine”, iar familiilor indoliate le-a transmis “sincere condoleante, le spun ca sunt din suflet alaturi de ei”

KLAUS IOHANNIS a amintit ca guvernul va declara doliu national si a solicitat in finalul declaratiei tinute in fata reporterilor “cateva momente de liniste pentru cei care au decedat”.

UPDATE 11:25: KLAUS IOHANNIS a vizitat victimele incendiului spitalizate la Floreasca si a discutat cu parintii acestora. Presedintele a declarat ca situatia la fata locului este critica, majoritatea sunt inconstienti si in stare grava.

UPDATE 10:59: Presedintele Romaniei KLAUS IOHANNIS se afla la spitalul Floreasca.

“Sunt indurerat si cutremurat, revoltat ca o astfel de tragedie s-a putut intampla in mijlocul Bucurestiului. Oameni tineti, nevinovati care s-au dusa sa se distreze, au murit. Foarte multi raniti. Merg acum sa ii vizitez si sa vorbesc cu apartinatorii.

Am indicii ca nu s-au respectat normele impuse de lege. Cer autoritatilor sa termine repede si ferm anchetele. Am fost toata noaptea in legatura cu autoritatile, cu procuratura si astept sa vina cat mai repede cu concluzii”, a declarat IOHANNIS.

 UPDATE 09:59:  Bilantul a ajuns la 27 de MORTI si 146 RANITI , dintre care noua in stare foarte grava la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si 14 la terapie intensiva la Floreasca. Parchetul Tribunalului Bucuresti ancheteaza cauzele incendiului, urmand sa faca cercetari pentru ucidere din culpa si apoi sa stabileasca cine ar fi vinovatii pentru aceasta tragedie.

Politia Capitalei a declarat ca prioritatea in cazul incendiului din club este  identificarea victimelor

Oficiali din Politia Capitalei au declarat ca la Institutul National de Medicina Legala vor ajunge ofiteri ai Serviciului Omoruri, care vor participa la identificarea celor decedati, in timp ce alti politisti vor incerca sa vorbeasca cu victimele care pot relata ce s-a intamplat in club dupa terminarea concertului.

Totodata, urmeaza ca politistii si procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti sa ii audieze si pe organiatorii spectacolului, precum si pe patronii locatiei in care a avut spectacolul.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta va propune trei zile de doliu national

Ministrul Sanatatii, Nicolae Baniciu a anuntat ca sambata la ora 12.30 va avea loc o sedinta de Guvern.

“La ora 12.30 va fi sedinta de Guvern, condusa de premierul Victor Ponta, iar la propunerea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta se vor propune trei zile de doliu national, începand de astazi”, a spus Banicioiu.

Declararea celor trei zile de doliu va fi data prin hotarare de Guvern.

UPDATE 03.15: MAI a pus la dispozitie mai multe numere de urgenta: “Familiile victimelor pot obtine informatii suplimentare despre starea acestora sunand la urmatoarele numere de telefon puse la dispozitie de Ministerul Afacerilor Interne: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 si 021/3122547.”

UPDATE 02:12: Numarul persoanelor decedate in incendiul produs vineri seara in Clubul Colectiv a ajuns la 27, dupa ce un alt ranit a murit la Spitalul Universitar, a declarat secretarul de stat in MAI Raed Arafat.

Cei mai multi raniti au fost transportati la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arsi (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16). Alti raniti au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Coltea, Pantelimon, Sf. Ioan, dar si la Spitalul Judetean Ilfov.

Parchetul a deschis o ancheta pentru a cerceta cum s-a produs nefericitul eveniment. 

 UPDATE 01:13: Ultimul bilant provizoriu arata 26 de MORTI si 180 de RANITI. Interventia la fata locului s-a terminat.

UPDATE 00:40: RAED ARAFAT a confirmat moartea a 26 de tineri. Cei care doresc informatii referitoare la persoanele prezente in club pot apela numarul 0212069291.

UPDATE 00:21: Presedintele KLAUS IOHANNIS  a postat un mesaj pe o pagina de socializare in care face apel  la solidaritate si compasiune.

“Sunt cutremurat si profund indurerat de tragicul eveniment care s-a produs in aceasta seara in centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toti, pentru natiunea noastra si pentru mine personal. In aceste momente dureroase, imi exprim intreaga compasiune si solidaritate fata de familiile celor afectati de aceasta tragedie. Totodata, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de intregul sprijin al celor implicati in operatiunile de salvare si ii rog sa aiba incredere ca institutiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei sa fie cat mai limitate. Va chem pe toti sa fim alaturi de familiile indurerate si sa dam dovada de solidaritate si de compasiune”, a declarat KLAUS IOHANNIS.

UPDATE 00:10:  Vicepremierul OPREA a cofirmat moartea a 25 de persoane. Vicepremierul GABRIEL OPREA a explicat ca a fost emisa alarma generala in Ministerul de Interne si ca presedintele KLAUS IOHANNIS a fost informat. 

 Ministerul Sanatatii NICOLAR BANICIOIU a declarat ca numarul victimelor creste.

“Nu vreau sa va dau date oficiale, exista o celula de criza, toata lumea a fost mobilizata si incercam sa facem tot ce putem. Suntem asaltati cu numarul de cazuri foarte grave. Au fost trimise victimele la spitalele de urgenta din Capitala.”

 UPDATE 23:48: RAED ARAFAT a confirmat MOARTEA a 18 tineri aflati in club si a declarat ca autoritatile inca scot persoane ranite din cladire. 

Explozia s-ar fi produs din cauza unor artificii.

UPDATE 23:43: RAED ARAFAT se afla la fata locului si conform unor surse guvernamentale sunt cel putin 18 MORTI si 50 de RANITI. Situatia la fata locului este CRITICA, mai multe echipaje resusciteaza persoanele ranite. 

Vicepremierul GABRIEL OPREA se indreapta spre locul exploziei

Stire initiala

Conform primelor informatii, explozia a avut loc intr-un club aflat pe strada Tabacarilor. Zeci de persoane au fost ranite. 

De asemenea, din aceleasi surse, patru autospeciale ale pompierilor si cel putin 12 ambulante au fost mobilizate pentru interventie.

Corespondentul Antena 3 a explicat ca exista informatii, inca neconfirmate, ca doua persoane au murit in urma deflagratiei. 

“A explodat ceva sub un stalp acoperit cu polistiren. Se pare ca exista si cateva persoane decedate si in acest moment inca se resusciteaza cateva persoane. Exista informatii neconfirmate ca ar fi cel putin doua persoane decedate in acest moment. Asta spun cei care au iesit din club. Prima informatie a fost ca in club erau intre 300 si 400 de persoane”.

Mai multe persoane ar fi suferit stop cardio respirator din cauza fumului. Cel putin 50 de persoane ar fi fost ranite, sustin reprezentantii ISU.

 

Stire in curs de actualizare. 

Sursa foto: libertatea