VIDEO EXPLOZIE la ISTANBUL: Bilantul provizoriu indica 5 MORTI si 36 de RANITI. UPDATE

O EXPLOZIE a avut loc, sambata dimineata, intr-una dintre cele mai aglomerate piete din ISTANBUL, informeaza agentiile internationale de stiri. In urma deflagratiei doua persoane si-au pierdut viata.

UPDATE 13.10: Ministrul turc al sanatatii a spus ca sunt 36 de raniti, dintre care sapte au rani grave. 12 dintre raniti sunt cetateni straini. Atacatorul a fost deturnat de la tinta initiala de catre politie si s-a detonat „de frica”, a spus un oficial turc

UPDATE 12.10: Conform ultimelor informatii bilantul exploziei indica 5 MORTI si 20 de RANITI.

O EXPLOZIE PUTERNICA s-a produs, sambata dimineata, intr-o zona comerciala din ISTANBUL, frecventata de turisti. Din primele informatii, exista mai multe victime: cel putin doua persoane au murit si sapte au fost ranite. Presa turca scrie ca ar fi vorba de un ATAC SINUCIGAS, comis de doi atacatori. Mai multe echipaje de politie si ambulante au ajuns la locul deflagratiei, informeaza Hurriyet Daily News. De asemenea, un elicopter survoleaza zona.

Incidentul are loc la mai putin de o saptamana de la atenatatul terorist de la Ankara, soldat cu 37 de morti. Duminica trecuta, explozia unei masini capcana intr-un cartierul cu cladiri guvernamentale din Ankara a cauzat moartea a 37 de persoane si ranirea altor 127. Atacul terorist a fost revendicat de o grupare paramilitara afiliata Partidului Muncitoresc Kurd (PKK).

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: bbc