EXPLOZIE la metroul din Chile: cel putin 14 RANITI

O EXPLOZIE puternica a avut loc luni intr-o STATIE DE METROU din Santiago de Chile, capitala statului Chile, provocand RANIREA a cel putin 14 persoane, un act calificat de Guvern drept “TERORIST”, dar care nu a fost revendicat.

“Acesta este un act care fara indoiala are toate caracteristicile specifice unei actiuni TERORISTE”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Alvaro Elizalde.

Citeste si: UN NUMAR DE 13 PERSOANE AU FOST UCISE IN CHINA, IN URMA UNUI ATENTAT

EXPLOZIA s-a produs intr-o zona comerciala, la statia Escuela Militar, pe linia cea mai frecventata din capitala chiliana, la pranz. Potrivit primelor elemente ale anchetei, este vorba despre un dispozitiv de tip artizanal, fabricat cu ajutorul unui extinctor si unui dispozitiv cu ceas, plasat intr-o pubela.

“Zgomotul EXPLOZIEI a fost ingrozitor, am simtit cum mi se-nmoaie picioarele. O doamna a fost lovita in cap de o bucata din plafonul de ciment”, a declarat un martor neidentificat pentru postul de stiri Noticias 24 Horas, potrivit Mediafax.

Adjunctul ministrului de Interne Mahmoud Aleuy a declarat ca “suspectii sunt doi tineri” care au fugit la bordul unui vehicul.

Nicio grupare nu a revendicat atacul, iar Guvernul a anuntat ca va fi aplicata legea privind lupta impotriva TERORISMULUI.

“Guvernul nu se va opri pana cand vinovatii nu vor fi arestati si condamnati” pentru ca au “incercat sa omoare chilieni nevinovati”, a declarat ministrul de Interne Rodrigo Peñailillo.

Citeste si: CISTERNE CU COMBUSTIBIL APARTINAND NATO AU EXPLODAT IN PAKISTAN

Peste 100 de EXPLOZII ale unor dispozitive improvizate au avut loc in ultimii cinci ani in Chile, vizand mai ales ghisee automate, banci, ambasade sau restaurante, insa, pana in prezent, au provocat doar pagube materiale si nu raniti.

Sursa foto: agenda.ro