EXPLOZIE la o CAFENEA din CHISINAU: Cele trei femei RANITE GRAV au ajuns la BUCURESTI. UPDATE

Trei pacienti cu arsuri grave in urma unui incendiu care a avut loc sambata la Chisinau vor fi transferati duminica la Bucuresti cu o aeronava militara, informeaza Ministerul Apararii Nationale (MApN).

UPDATE 18.20 Cele trei FEMEI CU ARSURI GRAVE in urma unui INCENDIU care a avut loc sambata la CHISINAU au fost aduse duminica la Bucuresti cu o aeronava militara, fiind internate la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, cele trei femei au transferate de o echipa medicala SMURD, ele fiind in stare grava, cu arsuri de peste 30% din suprafata corpului si leziuni ale cailor respiratorii, ventilate mecanic.

STIRE INITIALA

“O aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane, configurata pentru misiuni de evacuare medicala, efectueaza, astazi, 10 ianuarie, un zbor umanitar de urgenta pe ruta Otopeni – Chisinau – Otopeni, pentru transferul in Romania a trei pacienti care au suferit arsuri grave, in urma unui incendiu care a avut loc sambata, 9 ianuarie, in capitala Republicii Moldova”, se arata intr-un comunicat al MApN difuzat duminica si citat de Agerpres.

CITESTE SI: EXPLOZIE LA O CAFENEA DIN CHISINAU, SOLDATA CU 20 DE RANITI. ADMINISTRATORII, RETINUTI PENTRU 72 ORE. UPDATE

Potrivit sursei citate, aeronava militara a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni in jurul orei 11.00. Echipamentele medicale specifice si asistenta pacientilor pe timpul zborului sunt asigurate de o echipa medicala a SMURD, sprijinita de medici si paramedici militari.

Misiunea este executata la solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne, mentioneaza sursa citata. Echipajul aeronavei este format din locotenent-comandor Florin Ianculescu – pilot, capitan Claudia Voicu – copilot, maistru militar Ovidiu Lupu – loadmaster, locotenent-colonel Dragos Tudose – medic si plutonier Gabriel Mardale – paramedic.

O explozie produsa sambata dupa-amiaza intr-o cafenea din centrul Chisinaului a facut 17 raniti, scrie publicatia locala Jurnal, care adauga ca administratorii localului au fost retinuti preventiv pentru 72 de ore.

Sursa foto: realitatea