EXPLOZIE la o conducta de PETROL din UCRAINA prin care trece gaz rusesc

O EXPLOZIE PUTERNICA a avut loc, marti, la un gazoduct ucrainean, in REGIUNEA POLTAVA, martorii sustinand ca au vazut o minge de foc, care s-a inaltat in aer 200 de metri.

Operatorul national ucrainean al sistemului de transport de GAZ, Ukrtransgaz, a transmis ca incendiul care a urmat EXPLOZIEI a fost stins in mai putin de 2 ore, scrie ziare.com, si ca transporturile de GAZ catre Europa nu vor fi afectate, dupa ce fluxul a fost transferat pe o conducta paralela, scrie Wall Street Journal. Operatorul similar din Slovacia, Eustream, a comunicat ca fluxul de GAZ nu a fost intrerupt. Conducta de gaz natural, care traverseaza Ucraina si conecteaza Rusia cu Slovacia, are iesiri si in Ungaria si Romania.

Citeste si: CRIZA GAZELOR: UE ar putea achita datoria Ucrainei fata de Gazprom 

Svetlana Pibalko, purtator de cuvant al Ministerului ucrainean pentru situatii de urgenta, a declarat ca EXPLOZIA a avut loc la ora 14:00, la aproximativ un kilometru de cea mai apropiata asezare. Nicio persoana nu a fost ranita.

Citeste si: UCRAINA incearca sa cumpere GAZ RUSESC de la tari din UE 

Conducta se afla ingropata la aproximativ 2 metri in sol. Cauza incidentului a ramas neclara deocamdata, neexistand informatii daca la origine se afla un act terorist sau criminal.

Regiunea in care a avut loc EXPLOZIA nu se afla in estul Ucrainei, unde au loc lupte intre insurgentii prorusi si armata ucraineana.