EXPLOZIE la o FABRICA DE MOBILA din SIGHETU MARMATIEI. Trei persoane RANITE. UPDATE

DOUA PERSOANE au fost SPITALIZATE in urma EXPLOZIEI unui ciclon de ventilare a rumegusului, produsa miercuri dupa-amiaza, la FABRICA DE MOBILA PLIMOB din SIGHETU MARMATIEI, relateza Agerpres.

UPDATE 19:03: Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, a declarat miercuri seara ca numarul persoanelor afectate in explozia de la fabrica de mobila Plimob Sighetu Marmatiei se ridica la trei, fiind vorba de un muncitor care a suferit arsuri pe fata si membre si alti doi care au suferit intoxicatii usoare cu monoxid de carbon.

“Am ajuns la locul unde s-a produs explozia si din primele evaluari facute de specialisti se pare ca e vorba de o problema tehnica la ciclonul de ventilare a rumegusului (…), in urma exploziei urmata de incendiu unul dintre muncitori a suferit arsuri pe 20-25 % din suprafata corpului, indeosebi fata si membre, iar alti doi muncitori, o usoara intoxicatie cu monoxid de carbon. Cei doi muncitori au fost deja externati si au revenit in fabrica. Muncitorul care a suferit arsuri a fost transferat din spitalul orasenesc Sighetu Marmatiei la SJU Baia Mare pentru ingrijiri de specialitate”, a spus Anton Rohian.

Stire initiala

O EXPLOZIE s-a produs, miercuri dupa-amiaza, la un ciclon de rumegus de la Fabrica de mobila PLIMOB din SIGHETU MARMATIEI, informeaza ISU Maramures. Mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la fata locului pentru a stinge incendiul, mentioneaza sursa citata. Una dintre victime a suferit ARSURI pe corp, iar cealalta persoana a suferit o INTOXICATIE CU MONOXID DE CARBON.

CITESTE SI: EXPLOZIA DE LA BRASOV: INCA O PERSOANA A MURIT IN ACEASTA DIMINEATA

Conform directorului Spitalului orasenesc din municipiul Sighetu Marmatiei, Alexandru Oros, un barbat cu varsta de 30 de ani a suferit arsuri de gardul I si II pe o suprafata apreciabila a corpului. Barbatul se afla la mica distanta de instalatia de rumegus in momentul producerii exploziei. Acesta se afla internat pentru ingrijiri medicale in spitalul din municipiul Sighetu Marmatiei, urmand a fi transferat la SJU Baia Mare.

Barbatul care a suferit o intoxicatie cu monoxid de carbon va beneficia de ingrijiri medicale in spitalul orasenesc Sighetu Marmatiei.

Directorul SJU Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat pentru Agerpres ca pacientul care a suferit arsuri de gradul I si II pe membre si fata a fost preluat de un echipaj al ambulantei si urmeaza sa ajunga pentru tratamente de specialitate in spitalul de urgenta. O echipa de medici este pregatita sa preia pacientul cu arsuri imediat dupa ajungerea acestuia in spital.

CITESTE SI: EXPLOZIE INTR-UN BLOC DIN HUSI. O BATRANA DE 89 DE ANI ESTE IN STARE GRAVA

La locul producerii exploziei au intervenit in cel mai scurt timp echipaje ale Ambulantei Maramures, SMURD, serviciul privat de ambulanta si pompierii militari. De asemenea, la fata locului s-a deplasat si prefectul Anton Rohian.

Purtatorul de cuvant al ISU Maramures, Oana Gonczi, a declarat pentru Agerpres ca incendiul a fost lichidat in urma interventiei a trei autospeciale.

Sursa foto: Jurnalul