EXPLOZIE la o fabrica din Bulgaria, cel putin 10 MORTI

Explozie in Gorj

O EXPLOZIE accidentala produsa miercuri dupa-amiaza intr-o fabrica de explozivi din nord-vestul Bulgariei s-a soldat cu mai multi MORTI, potrivit presei bulgare.

Incidentul s-a soldat cu “cel putin zece MORTI”, potrivit postului public de radio si agentiei BGNES. Secretarul general al Ministerului de Interne, Svetlozar Lazarov, a declarat pentru acest post de radio ca “se astepta sa existe VICTIME”, fara sa precizeze numarul acestora.

Citeste si: ATENTAT CU BOMBA LA CAIRO: CEL PUTIN PATRU MORTI

Trei angajati, care se aflau la intrarea in fabrica, au fost RANITI, a anuntat spitalul regional Montana, situat la aproximativ 80 de kilometri nord de capitala bulgara.

Cincisprezece angajati se aflau in fabrica in momentul producerii incidentului, in apropiere de satul Gorni Lom, in regiunea Vidin. Cei doi proprietari ai fabricii se aflau si ei acolo, a declarat ministrul de Interne Yordan Bakalov.

El a precizat ca echipele de salvare inca nu pot sa intre in fabrica pentru a constata pagubele.

Niciunul dintre muncitori si nici proprietarii nu raspund la telefonul mobil, potrivit ministrului. Fabrica privata produce explozivi de uz civil. De asemenea, fabrica onoreaza contracte de distrugere a stocurilor de munitii vechi apartinand armatei bulgare.

Miercuri seara, cauzele exacte ale producerii EXPLOZIEI nu erau cunoscute. Ministrul de Interne a anuntat o “disciplina precara” in aceasta fabrica, unde EXPLOZII au avut loc in 2007 si 2010 provocand sase RANITI in total.

Citeste si: EXPLOZIE IN SIGHETU MARMATIEI: UN FEMEIE A MURIT, IAR UN BARBAT ESTE IN STARE GRAVA DUPA O DEFLAGRATIE CARE A AVUT LOC IN CURTEA UNEI CASE

Acum aproape doua luni, o alta EXPLOZIE, produsa in momentul distrugerii unor munitii vechi, s-a soldat cu zece RANITI in fabrica Terem, la Kostenet, in vestul Bulgariei.

Sursa foto: romanialibera.ro