Explozie lângă Palatul Cotroceni: Ambii muncitori de la RADET au murit

Conform ISU, incidentul s-a întâmplat, luni seară, pe Bulevardul Iuliu Maniu, in apropiere de Complexul Leu. Este o avarie la o conducta de termoficare, in subteran, la aproximativ 2 metri, care a surprins doi angajati ai companiei, anunță România TV.

Update 2: Muncitorul ranit dupa fisurarea unei tevi de apa calda a sistemului de termoficare din Capitala a murit, marti, la ora 12.20, la Spitalul Militar. Barbatul suferise arsuri pe 97% din suprafata corporala, fiindu-i afectate si caile respiratorii.

Reprezentantii Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucuresti au anuntat, luni, ca muncitorul a fost evaluat la Unitatea de Primire Urgenta de catre o echipa multidisciplinara constituita din specialisti in medicina de urgenta, chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva si arsuri, ATI, oftalmologie, ORL si pneumo-ftiziologie.

“In urma consultului de specialitate s-a constatat faptul ca pacientul este in stare critica, avand arsuri de gradul IIB si III pe aproximativ 97 la suta din suprafata corpului, cu suspiciune de arsuri de cai aeriene superioare. Conform procedurilor, s-a efectuat interventia chirurgicala de urgenta pentru toaleta primara a leziunilor de arsura si a plagilor, precum si pentru realizarea inciziilor de decompresie”, au precizat reprezentantii spitalului.

Potrivit acestora, ulterior, pacientul a fost spitalizat in Sectia de ATI, unde a fost supus unei terapii complexe. “Din pacate, cu toate eforturile medicilor, pacientul a decedat astazi, 30 ianuarie, la ora 12.20”, au mai precizat reprezentantii spitalului.

Update 1: Doi pompieri au reusit sa coboare in subteran si au constatat ca din pacate al doilea muncitor a murit. Barbatul era prins intre tevile orizontale si verticale din interior, unde se degaja in continuare abur fierbinte, si a fost cu greu scos la suprafata.

“In timpul unei lucrari la reteaua primara, o teava de apa calda s-a spart intr-un camin de repartitie unde se aflau doua persoane, lucratori ai RADET. Acestia au suferit arsuri pe aproximativ 80 la suta din suprafata corpului. Ulterior, unul dintre lucratori a decedat. Supravietuitorul a fost transportat la spital”, se arată într-un comunicat al RADET.

Știre inițială

Unul dintre ei a iesit singur și prezinta arsuri pe suprafața corporală în proporție foarte ridicată si a fost transportat la Spitalul Universitar, iar cel de-al doilea a ramas prins in interior. Apa din retea are peste 90 grade si salvatorii nu pot patrunde. S-au luat masuri pentru intreruperea alimentarii cu apa a conductei respective. Se acționează cu 3 echipaje SMURD și o autospecială de pompieri.

Potrivit informatiilor primite, cei doi angajati lucrau pentru remedierea unei avarii la una dintre conducte, moment in care conducta s-a fisurat.

Sursa foto: realitatea