Explozie mina Uricani. Un miner a murit iar alti trei au fost raniti

O explozie la mina Uricani s-a produs, luni, si s-a soldat cu moartea unui miner si ranirea altor trei. Minerii raniti vor fi transportati la Bucuresti, dupa ce medicii au constatat ca starea lor este grava, informeaza televiziunile de stiri.

Explozia a avut loc in jurul orei 7.00, urmata de prabusirea unor pereti, a spus capitanul Bogdan Danaita,  de ISU Hunedoara, la Antena 3. 

Minerii lucrau la 50 de metri adancime, la ridicarea unui dig pe plan inclinat. In acea zona nu mai exista tensiune electrica de multa vreme, spune liderul sindical de la mina, Laszlo Domokos, potrivit News.ro. El a declarat ca principala ipoteza este ca deflagratia s-ar fi produs in urma unei aprinderi de metan in subteran. El a mai precizat precizat ca lucrarea respectiva este mai veche, iar indiguirea era facuta la suprafata.

Mina Uricani este in proces de inchidere, aprobat inca din 2009, iar pana la finalul anului este prevazut sa isi incheie activitatea de exploatare. Din cei 2.200 de mineri care lucrau acolo, acum au mai ramas aproximativ 300, potrivit News.ro.

Sursa foto: protv.ro