EXPLOZIE PUTERNICA in judetul Bacau. Un muncitor a fost GRAV RANIT

O EXPLOZIE PUTERNICA a avut loc, luni dupa-amiaza, la o constructie din curtea primariei bacauane Tamasi, in urma careia un muncitor in varsta de 25 de ani a fost GRAV RANIT de bucati de metal, mai multe institutii ale statului declansand o ancheta pentru a stabili cauzele deflagratiei.

Potrivit primelor informatii furnizate de catre anchetatori, explozia s-a produs in momentul in care o echipa de mai multi muncitori executa lucrari de renovare si extindere a unui corp de cladire la Primaria Tamasi.

Bucati de metal aruncate de suflul puternic al EXPLOZIEI l-au lovit in cap pe unul dintre muncitori, un tanar de 25 de ani, din judetul Vrancea, si au spart mai multe geamuri de la primarie.

Colegii barbatului au sunat imediat la numarul de urgenta 112, in timp ce un cadru medical de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalul Judetean Bacau, care locuieste in preajma primariei si se afla in timpul liber, a intervenit pentru a-i opri victimei hemoragia.

Ulterior, tanarul a fost transportat cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau, unde a fost supus unor interventii chirurgicale.

“Barbatul a suferit doua plagi, una sub mandibula, cu hemoragie puternica, si una in zona cervicala, care i-au pus viata in pericol. O echipa multidisciplinara, formata din medici chirurg, neurochirurg si ORL-list l-au supus pe pacient unor interventii chirurgicale”, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al SJU Bacau, Mirela Romanet, citat de Mediafax.

Specialisti de la mai multe institutii ale statului, inclusiv politisti, au inceput o ancheta in acest caz pentru a stabili ce anume a explodat si care sunt cauzele ce au dus la producerea incidentului.

Totodata, reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Bacau au declansat cercetari la fata locului pentru a vedea daca au fost respectate normele de securitate in munca, in functie de care vor fi date eventuale sanctiuni.

Sursa foto: ziarulring.ro