EXPLOZIE PUTERNICA la centrala electrica Didcot din Oxfordshire. Un mort si trei disparuti. UPDATE

O explozie puternica s-a produs marti la centrala electrica britanica Didcot din Oxfordshire, informeaza BBC News. 

UPDATE 23:36: O persoana a decedat si alte trei sunt date disparute dupa prabusirea spectaculoasa a unei centrale termice dezafectate la Oxfordshire, in sudul Angliei, au anuntat pompierii marti, informeaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Alte cinci persoane au fost spitalizate in urma acestui accident produs la “Didcot A Power Station””, o centrala termica cu gaz si carbune care a fost inchisa in 2013 si urma sa fie demolata complet in acest an.

Termocentrala, aflata la circa 113 km vest de Londra, putea furniza energie pentru 2 milioane de gospodarii. Ea a fost inchisa dupa 43 de ani de functionare.

In 2014, un incendiu a izbucnit in aceasta centrala. Nimeni nu a fost ranit, dar una din cele doua unitati de generare a energiei a trebuit sa fie inchisa, aminteste Reuters.

 Stire initiala

La locul deflagratiei s-au deplasat mai multi reprezentanti ai serviciilor de urgenta, insa pentru moment nu exista detalii cu privire la cauzele exploziei. 

Potrivit Daily Mail, cel putin trei ambulante, un elicopter si alte cateva masini de interventie rapida s-au deplasat la locul deflagratiei. 

La ora transmiterii acestei stiri nu exista informatii cu privire la eventuale victime. 

Potrivit martorilor, o parte a cladirii a fost distrusa in urma exploziei, iar intreaga zona a fost invaluita intr-un nor gros de fum si praf. 

Sursa foto: standard