EXPLOZIV DANUT VOLINTIRU, nr 3 in DNA, PLATIT de un invinuit din dosarul lui DAN SOVA

Procurorul DANUT VOLINTIRU, numarul 3 din DNA, este acuzat ca primeste bani de la un invinuit in dosarul DAN SOVA, si anume managerul Complexului Energetic Oltenia, LAURENTIU CIUREL. Operatiunea se desfasoara prin intermediul sotiei sale, care are un cabinet notarial, informeaza gorjnews.ro.

In ziua in care Comisia Juridica a Senatului incuviinta arestarea complicelui sau, DAN SOVA, LAURENTIU CIUREL, care este faptuitor in dosarul Sova, i-a virat sotiei lui DANUT VOLINTIRU aproape 6 miliarde lei vechi.

Sursa citata noteaza ca, operatiunile dintre cei doi nu se opresc insa aici. LAURENTIU CIUREL a insistat ca notarul DANIELA VOLINTIRU sa perfecteze vanzarea Exploatarii Miniere Berbesti, in conditii vadit dezavantajoase, de la CEO la CET Govora, mai scrie sursa citata.

CITESTE SI: SE STRANGE LATU’! PONTA, amenintat fara menajamente: Nu ma duc singur la PUSCARIE! 

De asemenea, LAURENTIU CIUREL  a vrut ca in contractul incheiat cu CET Govora sa se precizeze clar ca societatea din Valcea plateste toate taxele aferente tranzactiei, mai putin cele de autentificare notariala (cele mai costisitoare), care au ramas in sarcina CEO. 

Pana in prezent, procurorul DANUT VOLINTIRU nu a cerut Inspectiei Judiciare sa fie demarata procedura de aparare a reputatiei, si nici macar nu si-a publicat declaratia de avere lipsa, din 2014.

CITESTE SI: INCENDIAR BORBELY a fost SCAPAT de PONTA ca sa nu-l dea in gat pe ILIE SARBU 

Fost sef PNA si, respectiv, DNA al structurii teritoriale din Targu Jiu, DANUT VOLINTIRU a fost promovat intai sef al Sectiei Penale a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova si, apoi, la propunerea ministrului ROBERT CAZANCIUC, de la Justitie a ajuns nr. 3 in DNA central.

Sursa foto: gorjnews.ro