EXPLOZIV Fostul consilier onorific al lui PONTA pe mana cu Schweighofer Holzindustrie

Jurnalista SORINA MATEI detoneaza BOMBA! Atat de mediatizata si controversata firma austriaca Schweighofer Holzindustrie s-a aflat in legatura directa cu fostul consilier onorific al premierului VICTOR PONTA, nimeni altul decat parlamentarul penal IOAN ADAM.

IOAN ADAM este unul dintre inculpatii din DOSARUL RETOCEDARILOR ILEGALE DE PADURI in care au aceeasi calitatea cu sus numitul si VIOREL HREBENCIUC, ILIE SARBU (n.n. tata socru), PALTIN STURDZA si altii.

SORINA MATEI a publicat pe blogul personal o serie de STENOGRAME ale procurorilor anticoruptie in care numele firmei Schweighofer Holzindustrie apare in numeroase randuri.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Presedintele KLAUS IOHANNIS a fost INFLUENTAT de oameni din PNL in privinta CODULUI SILVIC 

Controversata firma austriaca Schweighofer Holzindustrie, aflata in centrul scandalului defrisarilor din ultima perioada, a avut legaturi si cu lideri ai PSD. Acest lucru reiese dintr-o serie de date si interceptari din dosarul retrocedarilor ilegale de paduri care a zguduit scena politica in toamna anului 2014.

17 inculpati au fost trimisi in judecata in legatura cu fapte de coruptie legate de atribuirea unor mari suprafete de teren forestier in judetul Bacau. In dosar, firma Schweighofer Holzindustrie apare de fiecare data mentionata si introdusa in discutie de catre Ioan Adam, consilier onorific la acel timp al premierului Romaniei, VICTOR PONTA, iar intr-o serie de inregistrari sunt mentionate diferite sume de bani. Potrivit documentelor aflate in dosar, inregistrarile au fost facute de PALTIN STURDZA in luna aprilie 2013.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS il ataca pe PONTA: Tanarul premier a facut o DECLARATIE foarte GRAVA 

PALTIN STURDZA, IOAN ADAM, VIOREL HREBENCIUC si ANDREI HREBENCIUC au fost retinuti si ulterior arestati de procurorii DNA Brasov pentru fapte de coruptie in octombrie 2014, iar pe 22 ianuarie 2015, alaturi de sotia lui IOAN ADAM, de seful Romsilva, Adam Craciunescu, si de TUDOR CHIUARIU, au fost trimisi in judecata. In dosar apare mentionat si ILIE SARBU, socrul premierului VICTOR PONTA, urmarit penal inca de pe 15 octombrie 2014 pentru infractiunea de folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si pentru sprijinire a unui grup infractional organizat, speta disjunsa din dosarul cauzei.

STENOGRAMELE le poti citi AICI.

Sursa foto: b1.ro