EXPLOZIV GEORGE SCUTARU, vizat de o ancheta PENALA pentru incalcarea secretului de stat?

Fostul consilier prezidential pentru securitate nationala GEORGE SCUTARU va face obiectul unui dosar penal pentru incalcarea secretului de stat, informeaza comisarul.ro.

Sursa citata noteaza ca GEORGE SCUTARU era posesorul unui certificat ORNISS. Si nu a declarat niste lucruri la data obtinerii acestui certificat. Aceleasi surse sustin ca situatia prin care a trecut presedintele KLAUS IOHANNIS a fost una de mare cumpana. Si a fost foarte nervos. Pentru ca, desi i-a cerut, barbateste, lui GEORGE SCUTARU, sa fie corect, acesta l-a pacalit. Nu este exclus, asa cum sustine fostul general SIE care face analize pentru Comisarul.ro, sa existe si o codita ruseasca in aceasta poveste. Fostul general sustine, pentru Comisarul.ro, ca orice personaj care a stat 4 ani la Moscova, si a avut o indeletnicire ca cea pe care a avut-o GEORGE SCUTARU, a fost fotografiat sau inregistrat/filmat, in cel putin doua situatii compromitatoare. Intr-o singura situatie nu este posibil asa ceva. Daca personajul, chiar si legendat de serviciul secret de externe roman, sa fi fost recrutat de serviciul similar rusesc.

CITESTE SI: ACUZATII SOCANTE LAURA CODRUTA KOVESI, sefa DNA, SANTAJATA de DIRECTORII SRI 

Legatura dintre TEODOR MELESCANU si GEORGE SCUTARU trece prin Moscova

 Fost jurnalist de politica interna la Mediafax, GEORGE SCUTARU devine, in 1995, corespondent al PRO TV la Moscova, spre mirarea multora dintre jurnalistii acelei epoci. Dupa un ”stagiu” de trei ani in Rusia, GEORGE SCUTARU revine brusc in tara, direct in functia de consilier de imagine al lui TEODOR MELESCANU, pe atunci presedinte al Aliantei pentru Romania. Aceasta formatiune politica a fost creata, in 1997, de fostul ministru de externe in guvernul Vacaroiu, prin ruperea unei aripi din PDSR. A obtinut o cota surprinzatoare de 10 la suta la primele alegeri la care a participat: localele din iunie 2000. Apoi a scazut, la fel de surprinzator, intr-un interval foarte scurt de timp, la alegerile generale din toamna aceluiasi an, ApR obtinand doar patru procente, iar TEODOR MELESCANU numai 1,8 la suta din voturile pentru presedintele Romaniei ce aspira sa devina. ApR fuzioneaza, in 2002, cu PNL. Asa a devenit GEORGE SCUTARU liberal. Ba chiar unul de frunte, primind direct functia de presedinte al Biroului Politic al PNL Buzau. De atunci, a tot urcat in ierarhia politica, sarind etape mari, pana la pozitia de-a stanga presedintelui Romaniei in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.

CITESTE SI: INCENDIAR VICTOR PONTA a devenit angajat al SIE in anul 1998 

Sursa foto si text: comisarul.ro