Expozitie dedicata lui Constantin Brancoveanu, la Biblioteca Academiei Romane

Expozitie dedicata lui Constantin Brancoveanu la Biblioteca Academiei Romane. Deschiderea explozitiei a avut loc, vineri, in sala “Th. Pallady” a Bibliotecii Academiei Romane, evenimentul fiind insotit de lansarea unui album de documente istorice.

Initiativa publicarii acestui volum apartine Bibliotecii Academiei Romane si Mitropoliei Olteniei, ca un omagiu adus personalitatii marelui domnitor Constantin Brancoveanu de la al carui martiriu se implinesc in 2014 trei sute de ani. Ca aparator al ortodoxiei, Brancoveanu a ctitorit biserici si manastiri, ca iubitor al artelor a incurajat construirea de palate si alte asezaminte intr-un nou stil arhitectural, a sustinut financiar invatamantul, constructia de scoli si tiparirea cartilor. Epoca sa a insemnat o epoca de progres si de pace.

Un obiect unic in lume este expus la Muzeul National din Alba Iulia

Deschiderea expozitiei “Constantin Brancoveanu – Documente din colectiile Bibliotecii Academiei Romane” in ziua de 4 aprilie, de Ziua Academiei Romane si a portilor deschise, subliniaza o data in plus dorinta inaltului for academic de a contribui la edificarea si evolutia continua a memoriei publice, precum si la valorificarea patrimoniului cultural-istoric romanesc, se precizeaza intr-un comunicat transmis la redactie.

Expozitia, organizata de Serviciul de Manuscrise-Carte rara al Bibliotecii Academiei Romane, va fi deschisa pana in 12 aprilie 2014, zilnic intre orele 10 – 18.

Foto: Academia Romana