FA-BU-LOS! SIMONA HALEP REVINE SPECTACULOS SI SE CALIFICA IN SEMIFINALELE de la ROLAND GARROS

SIMONA HALEP a avut o revenire spectaculoasa si s-a calificat miercuri in semifinalele turneului de Grand Slam de la Roland Garros. SIMONA HALEP  a revenit de la 3-6, 1-5 si s-a impus in fata ucrainencei ELINA SVITOLINA cu 3-6, 7-6, 6-0.

UPDATE 2: Presa internationala o ridica in slavi pe SIMONA HALEP, dupa calificarea fantastica reusita miercuri in semifinalele turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

Sub titlul “Incredibila revenire a Simonei Halep”, site-ul oficial al Openului Frantei noteaza ca “meciul dintre cele doua e unul dintre cele mai bune de la aceasta editie. La trei ani distanta de la infrangerea cu Shrapova din finala, Simona a avut o revenire magnifica”.

“Simona Halep a reusit o revenire memorabila si a ajuns in semifinalele Openului Frantei. A salvat o minge de meci si se va bate pentru un loc in finala cu Karolina Pliskova” – Eurosport.

“Halep intoarce soarta jocului cu Svitolina dupa un scenariu incredibil. Simona n-a reusit sa-si gaseasca loviturile in primele doua seturi si a comis multe greseli. A revenit insa si setul decisiv la castigat chiar la 0” – L’Equipe.

“Condusa cu 5-0 in primul set, apoi cu 5-1 in setul doi, Simona a revenit, a salvat o minge de meci si s-a calificat apoi in semifinale la Roland Garros” – Washington Post.

“Remontada gigantica reusita de Simona Halep. A castigat in 2 ore si 6 minute in fata tenismenei care a invins-o in finala de la Roma” – El Mundo Deportivo.

“Romanca a castigat cinci game-uri la rand si apoi a salvat o minge de meci, pentru a impinge meciul in decisiv, acolo unde s-a impus cu usurinta” – BBC Sport.

UPDATE 1: SIMONA HALEP  a spus ca secretul revenirii a stat in faptul s-a putut relaxa la un scor deloc favorabil, asta ajutand-o apoi sa schimbe ritmul si sa puna probleme. “Este o adversara puternica (n.red. ELINA SVITOLINA). A jucat foarte bine la inceput, a prins multe mingi pe linii. Eu am avut rabdare si sunt fericita ca am reusit sa imi revin si sa castig. Am schimbat putin ritmul in setul II, dar nu credeam ca pot sa revin de la 1-5. Am incercat sa schimb cateva lucruri si mi-a iesit. Am reusit sa ma relaxez si asta a fost secretul succesului. Meciul nu a fost la fel ca cel din finala de la Roma, a fost o partida mult mai intensa. Eu am reusit sa schimb ritmul si, din fericire, am avut succes”, a declarat SIMONA HALEP la Eurosport imediat dupa finele partidei.

STIRE INITIALA

2 ore si 7 minute a durat intalnirea dintre SIMONA HALEP si ELINA SVITOLINA, care a consemnat una dintre cele mai spectaculoase reveniri din istoria recenta a tenisului. ELINA SVITOLINA a inceput perfect partida si s-a desprind parca din senin la 5-0 in primul set. SIMONA HALEP a avut insa o rabufnire de orgoliu si a reusit 3 game-uri la rand, insa tenismena din Ucraina, in fata careia luna trecuta a pierdut finala turneului de la Roma, si-a adjudecat setul cu 6-3.

Setul II a inceput la fel de prost pentru SIMONA HALEP, dominata parca de o ELINA SVITOLINA mai energica si puternica. S-a facut 5-1 aproape instant si SIMONA HALEP parea pierduta, resemnata. Cand nimeni nu se mai astepta, SIMONA HALEP, aflata in cautarea primului ei titlu de Grand Slam, a avut o revenire demna de povestit multi ani de acum incolo.

5 game-uri la rand a castigat SIMONA HALEP, iar apoi a avut 4 sanse de a inchide setul la 7-5. N-a fost sa fie, insa s-a impus la tie-break, cu 8-6, nu inainte de a salva o minge de meci a ELINEI SVITOLINA. Parca injectata cu adrenalina, SIMONA HALEP nu i-a mai lasat nicio sansa in setul decisiv ucrainencei, un set pe care l-a castigat in mai putin de 20 de minute.

3-6, 7-6, 6-0 si SIMONA HALEP avanseaza in semifinale, unde o va intalni pe favorita numarul 2, cehoaica Karolina Pliskova.

Dupa calificarea in careul cu asi al Openului Frantei, SIMONA HALEP si-a asigurat un cec in valoare de 530.000 de euro. Pe langa premiul in bani, SIMONA HALEP si-a asigurat si 780 de puncte in clasamentul WTA.

Cu o victorie in semifinala cu Karolina Pliskova, SIMONA HALEP isi poate dubla premiul: 1.060.000 de euro primesc finalistele, iar un succes in finala ii poate aduce 2.100.000 de euro!

Sursa foto: wtatennis