FA SEX ZILNIC! Cele 10 AFECTIUNI de care te VINDECI daca o faci in fiecare ZI

Stiai ca, de fapt, atunci cand faci sex exista mai multe beneficii pentru sanatate? Da, este una dintre putinele placeri de care te poti bucura atata timp cat esti sanatoasa. Pentru ca, o viata sexuala activa si sanatoasa contribuie la pastrarea sanatatii mentale.

Studiile de cercetare recente au aratat ca contactul sexual satisface si sanatatea fizica.

Exista mai multe beneficii asupra sanatatii atunci cand faci dragoste si pe care trebuie sa le cunosti. In plus, s-a dovedit ca persoanele care fac dragoste in mod regulat, riscul de a dezvolta boli cardiovasculare si cancer este mult mai mic decat la barbati.

In plus, mai trebuie sa stii ca oamenii cu varsta cuprinsa intre 40-50 de ani au o viata sexuala mult mai activa, in timp ce la cei din grupa de varsta 20-30 lipseste. Acest lucru se datoreaza faptului ca in acest secol prea multe activitati sexuale cresc riscul de a dezvolta boli pentru grupa de varsta mai tanara.

Iata ce boli poti vindeca atunci cand faci sex:

Bolile cardiovasculare

Ajuti la imbunatatirea functiei cardiovasculare atunci cand faci dragoste, pentru ca este scazut riscul de a suferi atac de cord sau orice alta afectiune cardiovasculara. Aceasta este principala conditie care poate fi tratata atunci cand ai o viata sexuala activa.

Durerea de cap

In timpul actului sexual, un hormon numit oxitocina este eliberat si acesta elibereaza la randul sau endorfine. In plus, acesti hormoni ajuta la relaxarea corpului si creierului si, de asemenea, ajuta la combaterea durerilor de cap.

Are efect antidepresiv

Contactul sexual este considerat unul dintre cele mai bune antidepresive si ajuta la imbunatatirea stimei de sine.

Insomnia

Nu reusesti sa adormi noptile? Dar ai observat ca dupa ce faci dragoste cu partenerul adormi mult mai repede? Acest lucru se intampla pentru ca tensiunea prezenta in organism este eliberata.

Incontenenta urinara

Aceasta este o alta afectiune care poate fi tratata daca faci dragoste. Contactul intim ajuta la ameliorarea incontenentei urinare deoarece intareste pelvisul si impiedica scurgerea urinei.

Atrofierea masei musculare

Combaterea atrofierii masei musculare si articulatiilor sunt unele dintre principalele beneficii ale dragostei. Atunci cand faci dragoste muschii se relaxeaza si dispare durerea musculara sau de articulatii.

Cancerul de san

Aceasta este o veste foarte buna pentru femei. Una dintre bolile care pot fi impiedicate de la dezvoltare atunci cand faci dragoste este cancerul de san. Prin eliberarea de oxitocina sunt protejati sanii de a dezvolta cancer.

Sursa text: clickpentrufemei.ro