FABRICA de BANI FALSI, descoperita la Hunedoara

O grupare infractionala formata din mai multi membri acuzati ca au FALSIFICAT peste o suta de bancnote de 200 de lei, care au fost introduse apoi pe piata, a fost destructurata, miercuri, de procurorii DIICOT Hunedoara, in urma perchezitiilor fiind ridicata si o “FABRICA” de bancnote contrafacute.

“Din probele administrate in cauza rezulta ca, in perioada aprilie-septembrie 2014, opt persoane constituite intr-un grup infractional organizat au pus in circulatie peste 100 de bancnote in cupiura de 200 de lei contrafacute, BANII FALSI fiind depistati de administratorii societatilor comerciale la care au fost plasati sau de reprezentantii bancilor care i-au ridicat sau i-au primit de la persoane care nu aveau cunostinta despre faptul ca bancnotele sunt contrafacute”, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Citeste si: Fabrica de BANI FALSI descoperita in Romania: Trei persoane au fost retinute de DIICOT

Potrivit sursei citate, din investigatii rezulta ca bancnotele au fost falsificate de unul dintre membrii gruparii, cu o imprimanta tip-scanner.

In urma unei monitorizari specifice, in data de 4 septembrie a fost prins in flagrant suspectul Muntean Arnoc, in timp ce se deplasa ca pasager intr-un autoturism ce a fost oprit in trafic de catre lucratorii Politiei Rutiere Hunedoara.

In urma controlului, au fost gasite sub presul din partea stanga fata al locului ocupat de suspectul Muntean Arnoc doua pachete ambalate in hartie alba. Intr-unul se aflau 25 de bancnote in cupiura de 200 de lei avand aceeasi serie, iar in celalalt de aflau inscrisuri, precizeaza DIICOT.

Citeste si: Cele trei persoane retinute in DOSARUL FALSIFICARII de BANI au fost ARESTATE PREVENTIV

Procurorii DIICOT – BT Hunedoara si politistii SCCO Hunedoara au efectuat miercuri sase perchezitii la domiciliile suspectilor, situate pe raza municipiului Deva, a oraselor Calan si Hateg, a comunei Branisca. In urma perchezitiilor in locuinta unui suspect din comuna Branisca, judetul Hunedoara, a fost descoperita si ridicata, printre alte obiecte si inscrisuri, si “FABRICA” de bancnote contrafacute.

Totodata au fost puse in executare opt mandate de aducere la sediul DIICOT – BT Hunedoara, in vederea audierilor.