FABULOS: LEGENDARUL TREN NAZIST CU AUR a fost gasit de doi CAUTATORI DE COMORI

Doi CAUTATORI DE COMORI, un polonez si un german, sustin ca ar fi reusit sa dea de urma fabulosului TREN BLINDAT NAZIST despre care se spunea ca era PLIN CU AUR, DIAMANTE, OPERE DE ARTA si ARME si care a disparut, în mod misterios, în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, relateaza DailyMail.

Descoperirea trenului a fost facuta publica de o firma de avocatura care a precizat ca a fost contactata de doi barbati ce pretind ca ar fi localizat trenul blindat si ca vor sa-si negocieze, la sange, partea cu autoritatile. Acestia doresc 10% din valoarea trenului pentru a le spune autoritatilor unde se afla trenul.

Se presupune ca TRENUL-COMOARA s-a “evaporat” undeva în apropierea orasului polonez WROCLAW (in germana BRESLAU) pe masura ce fortele armate sovietice se apropiau de zona respectiva în iarna-primavara lui 1945. Trenul venea de la Budapesta si se îndrepta catre Germania cu o garnitura formata din 24 de vagoane de marfa care transportau aur, argint, valoroase lucrari de arta confiscate de la evreii unguri, dar si arme. VALOAREA TOTALA A TRENULUI a fost estimata, la momentul 1945, la peste 200 milioane de dolari americani. Se pare ca trenul a fost interceptat, la un moment dat, de soldati americani care, potrivit unor investigatii ulterioare, l-ar fi pradat luand cat de mult aur au putut sa care.

CITESTE SI: UNGARIA: TRANSPORTUL IMIGRANTILOR EXTRACOMUNITARI ADUCE AMINTE DE MASURILE NAZISTE IMPOTRIVA EVREILOR

Presa poloneza sustine ca, potrivit legendelor locale, valorosul tren nu ar fi fost gasit niciodata si ar fi fost ASCUNS INTR-UN TUNEL pe langa castelul Ksiaz, regiune în care se afla si cabinetul de avocatura. În timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Ksiaz a fost folosit ca si cartier general al nemtilor detasati în regiune si ulterior al armatei ruse.

Sursa foto: evz