Facebook a introdus noi optiuni de identitate: transsexual, intersexual, androgin sau bisexual

Noile optiuni au fost lansate joi, iar reprezentantii companiei au precizat ca acestea se adreseaza, deocamdata, utilizatorilor din Statele Unite si isi propun sa le dea oamenilor o paleta mai larga de alegere a orientarii sexuale si genului, relateaza The Guardian.

Utilizatorii de Facebook de peste ocean nu se vor mai limita de acum numai la “femeie” sau “barbat”, ci vor avea o larga paleta prin care isi pot defini genul. Facebook a adaugat inca 50 de termeni diferiti, printre care se numara transsexual, androgin, bisexual sau intersexual (hermafrodit).

“Vor fi foarte multi oameni pentru care acest lucru nu va insemna nimic, dar, chiar si pentru putini, va avea un impact urias, le va schimba lumea”, a declarat Brielle Harrison, inginerul care a lucrat la aces proiect si care se afla personal intr-un proces de transformare, devenind femeie din barbat.

Citeste si: Facebook l-a premiat cu 33.500 de dolari pentru ca a descoperit o eroare pe site-ul retelei de socializare

Harrison a precizat, in timp ce facea ultimele ajustari inainte de lansarea optiunilor, ca isi va schimba indentitatea din “femeie” in “transfemeie”.

Facebook, care are peste 1,1 miliarde de utilizatori activi in intreaga lume, are si optiunea ca genul sa fie pastrat privat si va proceda la fel in continuare. Schimbarea paletei de optiuni este un pas foarte important in ceea ce priveste acceptarea persoanelor care nu se identifica drept barbat sau femeie.

Sursa foto: facebook.com