Facebook adauga aplicatiei Instagram un serviciu video

Reteaua de socializare Facebook a mai indrodus o noutate pentru utilizatorii sai, permitand partajarea fisierelor video prin aplicatia Instagram.

“Avem nevoie sa facem pentru video ceea ce am facut pentru fotografii”, a declarat cofondatorul Instagram, Kevin Systrom, prezentand noul serviciu la sediul companiei Facebook din Menlo Park (California).

Instagram Video permite filmarea si partajarea directa pe pagina de Facebook, de pe telefon, a fisierelor video care au o durata maxima de 15 secunde. Mai mult, asa cum se intampla si in cazul fotografiilor, Instagram va permite adaugarea de efecte speciale pentru fisierele video, propunand 13 efecte diferite.

Noul serviciu este disponibil pentru cei 130 de milioane de utilizatori ai aplicatiei Instagram, fiind compatibil telefoanele iPhone sau cu cele care functioneaza cu sistemul de operare Android.

Prin modificarile din ultima perioada, Facebook pare sa copieze tot mai mult Twitter, video nefiind prima parte comuna a celor doua retele.  Recent, Facebook a introdus cuvintele-cheie precedate de semnul “diez”, denumite “Hashtags”, care exista si la concurentii de la Twitter.