Facebook căută o investiție de 1 miliard de dolari pentru moneda FB. Cu cine discută reprezentanții gigantului social media

Gigantul social media Facebook caută investiții în valoare de 1 miliard de dolari pentru viitoarea sa criptomonedă, a anunțat Wall Street Journal (WSJ) pe 3 mai.

Citând oameni familiarizați cu planurile, publicația a dezvăluit că Facebook a discutat în prezent cu majoritatea rețelelor de plată Visa și MasterCard cu privire la potențialul suport, împreună cu procesorul de plată First Data Corp.

Proiectul criptomonedei, numită “FB Coin”, a alimentat zvonurile potrivit cărora Facebook dorește să le furnizeze utilizatorilor o modalitate crypto de plată. Pe măsură ce apar mai multe informații, se pare că diverse opțiuni sunt luate în considerare de către directori, inclusiv plățile prin intermediul profilului de utilizator al unui utilizator Facebook. “Facebook vorbește, de asemenea, cu companiile de e-commerce și cu aplicațiile despre acceptarea criptomonedei, și caută investiții financiare de la acei parteneri, a declarat o sursă din interiorul FB”, a adaugat WSJ.

Interesul pentru o criptomonedă FB a fost deja raportată din zona crypto, în special de către mogulul investitor VC Tim Draper. Astfel, luna trecuta, Draper, un binecunoscut oponent al BTC si susținător al criptomonedei Tezos (XTZ), s-a întâlnit cu reprezentanții Facebook pentru a discuta opțiunile de investiții.

Potrivit surselor WSJ, totuși, suportul enorm de fiat este în mod deliberat conceput pentru a înlătura îndoielile percepute despre moneda FB versus Bitcoin și alte criptomonede. Volatilitatea, au spus ei, ar trebui evitată pentru a stimula absorbția.