FACEBOOK, experimentul SECRET prin care A MANIPULAT utilizatorii

FACEBOOK a condus un EXPERIMENT secret, in cadrul caruia a manipulat emotiile resimtite de aproape 700.000 dintre utilizatorii. S-a descoperit astfel ca starile de fericire si de tristete sunt “contagioase”, putand fi transmise de la un internaut la altul.

EXPERIMENTUL nu a beneficiat de acordul internautilor, provocand un val de critici in randul acestora, din cauza incalcarii vietii private si a unor principii de natura etica, informeaza independent.co.uk.

Citeste si: APLICATIE NOUA LANSATA DE FACEBOOK

Timp de o saptamana, in anul 2012, FACEBOOK a manipulat “news feed”-urile (sectiunea in care sunt prezentate noutatile publicate de internauti) de la aproape 700.000 de utilizatori pentru ca acestea sa para mai “fericite” sau mai “triste” decat erau in mod obisnuit.

Dupa incheierea EXPERIMENTULUI, cercetatorii au aflat ca utilizatorii tind sa publice comentarii pozitive sau negative, in corelatie cu orientarea care a fost data “news feed”-ului lor.

Toti internautii care au folosit versiunea in limba engleza a retelei FACEBOOK s-au calificat automat pentru experiment, ale carui rezultate au fost publicate la inceputul acestei luni.

Cercetatorii au analizat cuvintele folosite in mesajele publicate de utilizatori in “news feed-urile” lor pentru a decide in mod automat daca acestia aveau o stare de dispozitie pozitiva sau negativa, iar apoi au manipulat fluxurile lor de actualitati.

Citeste si: FACEBOOK LUCREAZA LA O APLICATIE DE VIDEO-CHAT, CUNOSCUTA INTERN SUB NUMELE DE SLINGSHOT

Ei au descoperit astfel ca emotiile se raspandesc la nivelul intregii retele si ca prietenii utilizatorilor tind sa reactioneze mai intens fata de mesajele negative. Utilizatorii care au fost expusi unor mesaje mai putin emotionale au avut tendinta de a evita sa publice mesaje proprii.

EXPERIMENTUL a fost aspru criticat.

Sursa foto: bigfrog104.com