Facebook explorează posibilitatea de a-și lansa propria crypto monedă

Facebook “explorează” crearea unei crypto monede proprii, informează Cheddar. Potrivit surselor Cheddar, oamenii “familiarizați cu planurile Facebook”, gigantul social media este “foarte secretos” referitor la planurile de lansare ale monedei virtuale.

Informațiile neconfirmate au loc în aceeași săptămână, când platforma a anunțat că David Marcus, șeful aplicației Messenger de la Facebook, va prelua și conducerea unui grup de cercetare destinat studiului tehnologiei blockchain.

Citește și:  CO-FONDATORUL REDDIT ANUNȚĂ CĂ PREȚUL ETHEREUM VA AJUNGE LA 15.000 DE DOLARI ANUL ACESTA

Numirea lui David Marcus în fruntea operațiunilor de tip Blockchain a fost descoperită imediat, acesta lucrând anterior în sfera finanțelor. Mai precis pentru PayPal și apoi în consiliul de schimb al băncii Coinbase în luna decembrie 2017.

În acel moment, CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, a lăudat abilitatea lui David Marcus atât în ​​ceea ce privește plățile, cât și în comunicațiile mobile. Această mișcare prevede totuși o juxtapunere curioasă pentru Facebook, platforma interzicând publicitatea legată de zona crypto încă din luna ianuarie. De asemenea, denunțând “practicile de promovare înșelătoare”, interdicția a fost preluată atât de Google, cât și de Twitter la scurt timp după Facebook.