Facebook interzice reclamele care promovează crypto monedele – inclusiv Bitcoin și ICO

Facebook interzice toate reclamele care promovează crypto monedele, inclusiv Bitcoin, în efortul de a împiedica oamenii să facă publicitate la ceea ce compania numește “produse și servicii financiare asociate frecvent cu practici de promovare înșelătoare”. Este o politică “promovată intenționat” care vizează oprirea escrocilor.

Asta înseamnă că nicio agenție de publicitate – chiar și cele care operează afaceri legale – nu va putea promova moneda Bitcoin, ICO și alte crypto monede, se anunță într-o postare pe Facebook. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că “geniul-crypto” James Altucher, ale cărui anunțuri au apărut peste tot pe internet și au devenit un fel de ghid al industriei crypto, nu vor mai putea apărea pe Facebook.

Anunțurile care încalcă noua politică a companiei vor fi interzise pe aplicația principală Facebook, dar și în alte locuri în care Facebook vinde anunțuri, inclusiv Instagram și rețeaua publicitară sau rețeaua de audiență. “Această politică este promovată în mod deliberat, în timp ce noi lucrăm pentru a detecta mai bine practicile de publicitate înșelătoare”, a anunțat Rob Leathern, unul dintre directorii Facebook. “Vom revizui această politică și cum o vom aplica pe măsură ce se vor îmbunătăți semnalele noastre”.

Citește și:  CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

Boom-ul crypto monedelor a dus la înșelătorii și fluctuațiile sălbatice ale prețurilor, care au costat o mulțime de oameni – inclusiv investitorii simpli – mulți bani. Înșelătoriile sunt ilegale, dar pariurile și investițiile pe care nu le înțelegeți nu sunt. Atenție și la antreprenorii și investitorii care susțin că această mișcare pedepsește în mod inechitabil companiile legale care fac afaceri cu crypto monede și produsele crypto aferente.

Pe de altă parte, Consiliul de administrație al Facebook include doi investitori – Marc Andreessen și Peter Thiel – ale căror firme au susținut puternic industria crypto. Deasemenea, David Marcus, boss-ul Facebook Messenger, este în Consiliul de Administrație al Crypto Exchange Coinbase.